Gastro

Cañitas Maite desembarcarà aquest estiu a la Costa Brava amb un restaurant pop-up on es podran degustar els seus plats més representatius

Els cuiners Javier Sanz i Juan Sahuquillo, xefs revelació a Madrid Fusión 2021, han anunciat els primers passos a Catalunya després de l'èxit a Albacete, Madrid i Eivissa

Els cuiners Javier Sanz i Juan Sahuquillo

Girona

Els joves xefs presentaran la seva proposta al voltant de la Santa Market, a Santa Cristina d'Aro (Girona). A més de Cañitas Maite, els cuiners són artífexs del restaurant Oba- a Casas-Ibáñez, reconegut en el seu primer any de funcionament amb una estrella Michelin, una estrella verda i dos sols Repsol.

Javier Sanz i Juan Sahuquillo asseguren que tenien moltes ganes de portar a Catalunya el projecte gastronòmic després del seu èxit a Albacete, Eivissa i Madrid. Els cuiners acaben d'anunciar al Fòrum Gastronòmic de Girona que aquest propòsit es farà realitat aquest estiu a La Santa Market, el market ubicat a Santa Cristina d'Aro (Girona), on els xefs oferiran els plats més representatius de Cañitas Maite, el seu vaixell insígnia ubicat a Casas-Ibáñez (Albacete), que s'ha guanyat en pocs anys el respecte unànime de crítica i públic.

Amb una carta de presentació impecable, que inclou una estrella Michelin, una estrella verda i dos sols Repsol pel seu projecte Oba-, també a Albacete, i conscients de ser els cuiners del moment, aquests joves de vint anys que han revolucionat l'escena gastronòmica a Espanya ja es preparen per aterrar aquest estiu a la Costa Brava. Sanz i Sahuquillo han preparat una selecció dels plats de Cañitas Maite, així com altres de nous creats expressament per a l'ocasió, en forma de sofisticades tapes i platets d'autor.

A La Santa Market els cuiners donaran curs a la seva creativitat oferint alguns dels seus hits: des de les celebradíssimes croquetes de pernil ibèric Joselito (premi a la Millor Croqueta del Món a Madrid Fusión 2021) a un aclamat dònut de cua de toro que aixeca passions o el seu entrepà de calamars. Per si no n'hi hagués prou, els xefs disposaran també d'un córner gastronòmic al cor del market, destinat en exclusiva a servir la seva popular croqueta Joselito, reconeguda com la millor croqueta del món a Madrid Fusión 2021. Nascut a Albacete fa tot just tres anys, Cañitas Maite s'ha convertit en un referent d'això que anomenem “alta cuina informal”, una proposta elaborada gairebé íntegrament amb productes locals, als quals se'ls apliquen tècniques i conceptes de l'alta gastronomia donant lloc a un resultat sublim: una cuina contemporània i alhora arrelada al receptari i els sabors tradicionals, intel·ligent, intuïtiva i emotiva a parts iguals. Crítica i públic han acollit amb entusiasme les bondats d'un establiment ubicat al cor d'Albacete, que dia rere dia rep visitants de tots els punts del país atrets per una cuina original i inspiradora, però sempre ancorada a les arrels gastronòmiques de la zona que l'acull.

L'èxit fulminant de Cañitas Maite va donar lloc al naixement d'Oba- i, poc després, al desembarcament a Madrid, concretament al restaurant Cebo de l'hotel Urban. Posteriorment va venir el projecte Can Domo, a Eivissa. A més, també es pot gaudir de la seva gastronomia, en aquesta ocasió de forma itinerant, a diversos centres El Corte Inglés.

L'escenari no pot ser més especial per a un projecte d'aquesta envergadura: un jardí a l'aire lliure, envoltat de vegetació i impecablement decorat per a l'ocasió: serà del 7 de juliol al 27 d'agost ininterrompudament a Santa Cristina d'Aro (Girona) .

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00