Fútbol

El Girona, abonat a haver de remuntar

L'equip que dirigeix Míchel Sánchez és el conjunt de la Lliga que més punts ha sumat (13) després d'anar perdent

MADRID 18/03/2023.- El centrocampista del Girona FC Viktor Tsygankov (i) celebra el gol de su equipo (anotado por él mismo) con su compañero Taty Castellanos (d) durante el partido de la Jornada 26 de LaLiga Santander, que enfrenta este sábado al Rayo Vallecano y Girona FC en el estadio 'Campo de fútbol de Vallecas' en Madrid. EFE/ Mariscal / MARISCAL EFE

Girona

El Girona s'ha convertit aquesta temporada en un equip molt atractiu de veure per l'espectador neutral, també pels mateixos aficionats de l'equip, que s'han hagut d'abonar a l'èpica i a les remuntades en moltes ocasions. El futbol que planteja Míchel, vistòs, atrevit i valent ofensivament ha donat moltes alegries, però la realitat és que la fragilitat defensiva i les desconnexions puntuals han estat més protagonista del compte en moltes fases de la temporada i això ha provocat que els blanc-i-vermells s'hagin convertit en l'equip de la Lliga que més punts ha sumat, un total de 13, després de començar perdent els seus partits. En 16 de les 26 jornades que s'han disputat fins ara el Girona ha començat per sota en el marcador i al RCDE Stadium, tot i començar guanyant també va haver d'empatar al final, una estadística ambivalent que explica que a l'equip li costa entrar bé als duels, però pel contrari, en 9 d'elles ha estat capaç de, com a mínim, treure un empat al final dels noranta minuts.

Per a entendre aquests números hi ha dos clars factors que han provocat que l'equip hagi hagut d'arremangar-se fort per a poder treure alguna cosa positiva en moltes de les jornades. El primer de tots és la fragilitat defensiva i la facilitat amb la qual l'equip ha encaixat gols durant tota la temporada. Fins ara, vint-i-sis jornades després de l'arrancada de la competició, l'equip que prepara Míchel Sánchez només ha estat capaç de deixar la porteria a zero en una ocasió, contra el València a la j20, més d'una volta per a aconseguir-ho. D'altra banda, les desconnexions i errors individuals van ser sobretot una tònica que es va repetir a l'inici de la Lliga, però que sense anar més lluny ha castigat a l'equip, sobretot fora de casa a Almeria, Cádiz o Getafe.

En l'àmbit ofensiu són molts i bons els recursos que ha presentat l'equip al llarg d'aquests primers dos terços de Lliga. 40 gols en vint-i-sis jornades, uns números a l'alçada d'equips Champions, només per darrere de Barça, Madrid i Atlético. Això ha permès que els 41 gols en contra, només menys que Elche, Almería, Espanyol i Sevilla, quedin en un segon pla, perquè la resposta ofensiva sempre ha estat majúscula. És per això que s'explica que els de Míchel són l'equip de la Lliga que més punts ha sumat després d'anar per darrere en el marcador amb un total de 13. En setze de les vint-i-sis jornades que s'han disputat fins ara el Girona ha començat perdent i en una més, al camp de l'Espanyol, els gironins també van haver de remuntar. D'aquests disset partits, el Girona ha estat capaç de puntuar en nou d'ells. Set empats i dues victòries, al camp de l'Elche i a casa amb el Sevilla. 13 punts que fan que l'equip sigui líder d'aquesta estadística superant al Villarreal (11) i al Madrid (10), que són els dos equips que completen el pòdium.

D'aquests partits, el Girona ha sigut capaç de sumar un punt a Mallorca, al Bernabéu, al RCDE Stadium i a Vallecas, i també a Montilivi contra el Cadis, l'Osasuna i el Rayo, un partit en el qual, com va passar dissabte, l'equip va haver de remuntar un marcador advers en dues ocasions. A banda d'aquests empats, el Girona ha remuntat de maneres completa en dues ocasions aquesta campanya. La primera va ser en la jornada prèvia a l'aturada pel mundial de Qatar, al Martínez Valero contra l'Elx i gràcies a dos gols d'Iván Martín i el Taty Castellanos que van deixar en no res el gol inicial del conjunt il·licità. La segona va ser a Montilivi contra el Sevilla, que es va avançar ben aviat amb una diana de Nianzou, però Stuani i Yangel Herrera van situar el 2-1 final.

Les remuntades en contra, molt minoritàries

El Girona només ha vist com el rival li capgirava un gol inicial seu en dues ocasions, i en una d'aquestes els gironins van neutralitzar la remuntada parcial del rival. Al Benito Villamarín contra el Betis, Arnau Martínez va avançar l'equip, però Borja Iglesias, amb un doblet, va remuntar per als sevillans, que van sumar els tres punts en la jornada prèvia a l'aturada de seleccions del setembre. En el primer partit del 2023, al RCDE Stadium contra l'Espanyol, Toni Villa va fer el 0-1, però en el segon temps Puado i Joselu van posar per davant els periquitos tot i un gol final de Yángel va establir el 2-2 final contra un conjunt local que precisament serà el pròxim rival dels gironins a la lliga després de l'aturada que hi ha de seleccions. El partit es preveu d'allò més intens, i és que la necessitat de punts dels dos és evident.

Els partits:

Jornada 1: València 1-0 Girona (0 punts)

Jornada 3: Girona 0-1 Celta 0 punts)

Jornada 4: Mallorca-Girona 1-1 (1punt)

Jornada 9: Girona-Cadis 1-1 (1punt)

Jornada 10: Almeria 3-2 Girona 3-2 (0 punts)

Jornada 11: Girona-Osasuna 1-1 (1 punt)

Jornada 12: Madrid-Girona 1-1 (1punt)

Jornada 15: Girona-Rayo 2-2 (1 punt)

Jornada 16: Espanyol-Girona 2-2 (1 punt)

Jornada 18: Villarreal 1-0 Girona 1-0 (0 punts)

Jornada 19: Girona - Barça 0-1 (0 punts)

Jornada 21: Cádiz - Giriona 2-0 (0 punts)

Jornada 24: Getafe - Girona 3-2 (0 punts)

Jornada 25: Girona - Atlético 0-1 (0 punts)

Jornada 26: Rayo-Girona 2-2 (1punt)

3 PUNTS

Jornada 14: Elx-Girona 1-2 (3 punts)

Jornada 17: Girona-Sevilla 2-1 (3 punts)

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad