Fútbol

El Girona i el VAR, enemics íntims

El conjunt gironí és el segon equip de la Lliga que més punts ha perdut per culpa del videoarbitratge només superat pel València

AQUI GIRONA ESPORTS 15/03

AQUI GIRONA ESPORTS 15/03

15:59

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000033778/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El dilluns a Montilivi vam tornar a viure un nou episodi on el VAR va ser protagonista en diferents ocasions i en totes elles negatives pel Girona, una tònica massa habitual durant la temporada que col·loca als de Míchel com el segon equip de la Lliga a qui més punts ha tret el VAR: un total de cinc en una classificació realitzada per Archivo VAR.

Al llarg de la temporada hi ha hagut diferents episodis i avui els hem volgut repassar un per un, els més destacats i els que tenen un fonament clar, és a dir no hem entrat a valorar situacions interpretatives o que puguin ser un pèl dubtoses. El primer escàndol va ser a la Jornada 9.

J.9 CÁDIZ:(15/03). Girona 1-1 Cádiz amb gol d'Stuani al minut 102 de penal.

Prèviament a aquesta acció, tot i que també dins dels últims deu minuts de partit, Cala es va marcar un autogol després de la sortida d'un córner i el VAR va intervenir per a dir a l'àrbitre que hi podia haver falta prèvia de Taty a la rematada de Cala. Tot i això, les imatges deixen molt clar que la rematada de Cala ve condicionada totalment per una falta del seu propi company, Pacha Espino.

J.15 RAYO VALLECANO: (29.12) Gol anul·lat a Stuani amb el 2-2 que significa menys DOS punts.

Érem ja a l'afegit quan es va llençar una falta lateral que Isi Palazón, com va passar aquest dilluns amb l'Atlético de Madrid, intenta rebutjar la centrada d'Aleix Garcia, completament sol, però amb la mala fortuna que el seu mal rebuig s'acaba convertint en una assistència per a David López, que es queda completament sol davant Dimitrievski i cedeix a Stuani perquè marqui a plaer.

J.18 VILLARREAL: (22.01) Dos penals en el temps afegit per primera vegada a la història i els dos més que dubtosos.

En aquella jornada (24 gener) el Girona havia perdut tres punts ja pel VAR i era un dels equips a qui més havia anat en contra i se li va escapar un punt més pel penal que finalment va acabar transformant el conjunt de Quique Setién, que va veure com li xiulaven dues accions més que rigoroses. L'últim i que va suposar el gol final va ser en una acció en la qual Juanpe i Pau Torres s'agafen els dos de la samarreta.

J.21 (CÁDIZ). Derrota del Girona, que va tenir una mala primera part, però dues accions de VAR que podrien haver canviat per complet el partit.

La primera és una targeta vermella perdonada a Fali per una agressió a Taty a la frontal de l'àrea i unes accions després també va haver-hi unes mans de Sergi Guardiola dins l'àrea.

J.23 AHTLTIC DE BILBAO (no afecta el resultat perquè el Girona guanya)

Yeray arriba molt tard a la pilota i xuta a Riquelme, la norma diu que ha de ser penal. González González torna a ser al VAR.

J.25 ATLÉTICO DE MADRID: Girona 0-1 Atlético.

Penal no assenyalat al Taty per mans de Savic. L'acció havia de ser penal per mans, perquè Giménez havia rebutjat malament la pilota, però en una acció en la qual ningú li havia condicionat. A banda d'això, González González, que tornava a ser al VAR, no va fer mirar aquesta acció, però, en canvi, si que va fer anar a veure a Melero López unes mans del Girona dins de l'àrea, que el col·legiat va considerar, com era evident, que no podia ser penal perquè hi havia una falta prèvia al jugador gironí.

A banda d'aquests errors flagrants, també n'hi ha altres que s'han anat acumulant...

Des de l'inici... a la Jornada 5 davant el Valladolid hi ha una segona groga a Anouar molt clara que l'àrbitre no ensenya, a la jornada 6 el penal xiulat al camp del Betis per un estúpid, però molt lleuger contacte de Bernardo amb la mà sobre el pit del davanter del Betis o la vermella directa que van perdonar a Giménez per una entrada al turmell d'Arnau en el partit d'anada al Civitas Metropolitano.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad