Aquí CatalunyaAquí Catalunya
Sociedad

Comença l'extracció dels peixos del pantà de Sau

Les embarcacions trauran entre 40 i 60 tones de peixos per garantir la qualitat de la poca aigua que queda en aquest embassament

Reportatge de l'Aquí Catalunya | Comença l'extracció dels peixos del pantà de Sau

Reportatge de l'Aquí Catalunya | Comença l'extracció dels peixos del pantà de Sau

04:06

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1678868814204/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Aquest dimecres comença l'extracció dels peixos que hi ha al pantà de Sau, una operació en la que s'utilitzaran diferents tècniques de pesca i que es pot allargar durant un mes i mig. L'Agència Catalana de l'Aigua calcula que hi haurà entre 40 i 60 tones de peixos, la majoria, d'espècies exòtiques.

L'extracció es farà utilitzant diferents tècniques. La principal serà la de submergir una xarxa fins a una certa profunditat i s'utilitzarà la pesca elèctrica, i fins i tot manual, en els racons o espais molt petits. Els vaixells tipus pelicà estaran preparats per recollir els peixos que puguin morir dins de l'embassament.

El departament d'Acció Climàtica ha ordenat la pesca i sacrifici d'aquest animals per garantir la qualitat de la poca aigua que queda a SAU: com que cada cop n'hi ha menys, l'oxigen baixa i els peixos poden començar a morir contaminant l'embassament.

Deu especies diferents

Segons els estudis de l'ACA, a l'embassament hi ha 10 espècies de peixos: 9 exòtiques i una autòctona de Catalunya, però que no és pròpia d'aquesta conca, el barb. Bàsicament hi ha silurs, carpins, carpes o peixos sol. Els responsables d'acció climàtica asseguren que la llei obliga a sacrificar les espècies exòtiques i que, si durant l'extracció, apareix algun altre peix autòcton d'interès es traslladarà al tram de riu que pertoqui.

Els treballs per treure tots els peixos del pantà es poden allargar durant un mes i mig.

El pantà de Sau està ja per sota del 10% de reserves

Segons dades de l'Agència Catalana de l'Aigua, el pantà de SAU està al 10% de la seva capacitat. Té, per tant, una quantitat molt baixa d'aigua, però suficient per abastir una població d'un milió de persones durant 3 mesos.

Ara mateix en aquest embassament hi ha 16 hectòmetres cúbics, quan la mitjana dels darrers 10 anys ha estat de 116 hectòmetres cúbics.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00