Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

La Fiscalia denuncia Enríquez Negreira, el Barça, Bartomeu, Rosell, Grau i Soler pel 'cas Negreira'

El Ministeri Fiscal els imputa tres delictes: corrupció entre particulars en l'àmbit de l'esport, administració deslleial i falsedat en document mercantil

A policeman enters the offices of the Barcelona Football Club on March 01, 2021 in Barcelona during a police operation inside the building. - Police raided the offices of FC Barcelona on March 01, 2021, carrying out several arrests just six days ahead of the club's presidential elections, a Catalan regional police spokesman told AFP. Spain's Cadena Ser radio said one of those arrested was former club president Josep Maria Bartomeu, who resigned in October, along with CEO Oscar Grau and the club's head of legal services. (Photo by LLUIS GENE / AFP) (Photo by LLUIS GENE/AFP via Getty Images) / LLUIS GENE

Barcelona

La Fiscalia ja ha presentat la denúncia davant el jutjat número 1 de Barcelona pel 'cas Negreira', després d'haver comprovat que el Barça va pagar més de 7 milions d'euros entre el 2001 i el 2018 a l'exàrbitre i vicepresident del Comitè Tècnic d'Àrbitres, José María Enríquez Negreira. Finalment, el Ministeri Fiscal acusa el Barça d'un delicte continuat de corrupció entre particulars en l'àmbit esportiu, el mateix delicte pel qual també acusa els expresidents Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu i els exexecutius Òscar Grau i Albert Soler.

D'altra banda, a Bartomeu, Grau i Soler se'ls acusa d'administració deslleial, així com a Rosell, tot i que anteriorment a l'any 2015 aquest delicte quedava inclòs dins el delicte d'apropiació indeguda. Els mateixos Bartomeu, Grau, Soler i Enríquez Negreira estan acusats també d'un delicte de falsedat en document mercantil. Els delictes anteriors a l'any 2010 estan prescrits, per la qual cosa el Ministeri Fiscal no assenyala Joan Gaspart ni Joan Laporta.

La Fiscalia considera que els pagaments a les societats DASNIL 95 SL i NILSAD SCP, totes dues d'Enríquez Negreira, per part del Barça (7,3 milions des del 2001 fins el 2018) tenien com a finalitat que negreira "en su calidad de vicepresidente del CTA y a cambio de dinero, realizase actuaciones tendentes a favorecer al FCB en la toma de decisiones de los árbitros en los partidos que disputase el club, y así en los resultados de las competiciones". Segons el Ministeri Fiscal, les factures que emetia Negreira al Barça no se sustentaven amb "ninguna prestación ni a servicios de asesoramiento técnico real".

En la denúncia, a la qual ha tingut accés SER CATALUNYA, la Fiscalia demana que s'investigui el patrimoni de José María Enríquez Negreira i exigeix també la compareixença com a testimonis de l'expresident Joan Gaspart i l'actual president, Joan Laporta i del fill d'Enríquez Negreira, Javier Enríquez Romero, a qui deslliga de la causa per haver demostrat que treballava pel Barça entregant informes arbitrals a canvi de 450.000 euros entre el 2016 i el 2018. Això sí, facturant a través de l'empresa TRESEP 2014 de l'exmembre de la comissió esportiva José Contreras (mort el passat desembre), per evitar que es relacionés el club amb el cognom Enríquez. Segons diu la Fiscalia, "no queda acreditado que Javier Enríquez Romero conociera y compartiera el propósito de su padre".

Adrià Soldevila

Adrià Soldevila

Redactor de Deportes de SER Catalunya. Cubriendo la información del FC Barcelona desde 2014. Es autor...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00