Fútbol

L'Atlético, en ratxa, visitarà el dilluns Montilivi, on no ha guanyat mai

Els del Cholo han empatat els tres partits en els quals han jugat a l'estadi dels gironins

La pinya dels jugadors del Girona FC després de l'1-0 de Borja Garcia. / girona fc

El Girona juga dilluns contra L'Atlético de Madrid, un dels grans de la Lliga Espanyola, que arriba en el millor moment de la temporada i amb els seus futbolistes estrella en plena forma, però l'estadística i els precedents diuen que els homes que prepara el Cholo Simeone encara no saben el que és guanyar a Montilivi després d'haver-lo visitat en tres ocasions.

Després de dues jornades jugant fora de casa a San Mamés i al Coliseum Alfonso Pérez, on el Girona ha aconseguit tres punts de sis, el dilluns vinent a la nit el Girona torna a Montilivi i té davant una de les grans cites de la temporada, rebrà a l'Atlético de Madrid del Cholo Simeone, que és tercer a la Lliga i que després de caure eliminat d'Europa i de la Copa del Rei només té l'objectiu de quedar tercer a la lliga per aconseguir bitllet directe a la Champions. Els de Simeone arriben a Montilivi en el millor moment de la temporada. Després d'un inici molt irregular, han obtingut trobar la seva millor versió aquest any 2023, en el qual només han perdut un partit de Lliga, el de la primera setmana de gener contra el Barça. A banda d'aquest van caure en Copa del Rei contra el Madrid, però tenen la moral pels aires després de golejar 6-1 al Sevilla en l'últim partit al Civitas Metropolitano.

La realitat, però, diu que l'Atlético mai ha guanyat a Montilivi. Fins ara són tres els precedents que hi ha de l'equip matalasser a Girona i en cap ha obtingut la victòria.

El primer d'ells serà un partit recordat per sempre perquè va ser la primera jornada de Lliga del Girona a Primera Divisió. 19 d'agost del 2017, amb Machín a la banqueta i amb doblet d'Stuani els gironins es van posar per davant al marcador. Amb només tres minuts de diferència, en el 22' i el 25', l'uruguaià va anotar un doblet amb el cap i va posar el 2-0 al marcador. Griezmann va ser expulsat amb vermella directe al 67' i tot apuntava al fet que el debut seria amb victòria, però Correa al 78' i Giménez al 85' van certificar l'empat i van evitar que els tres punts es quedessin a Montilivi.

El segon va ser pràcticament un any i mig després, el desembre del 2018, també amb partit de Lliga i també amb el mateix golejador per part del Girona: Cristhian Stuani. L'uruguaià va marcar al 45' de penal i l'equip, aleshores dirigit per Eusebio, va tornar a acariciar el triomf, però Ramalho amb un gol en pròpia porta al 82', va evitar-ho.

L'últim precedent té a veure amb la històrica Copa del Rei que va fer el Girona aquella temporada, i que tant debat ha generat sobre si va acabar perjudicant l'equip o no en forma de descens. El partit d'anada dels vuitens de final va disputar-se a Montilivi i Griezmann va posar per davant als seus, però Choco Lozano va igualar el partit i l'eliminatòria es va decidir al Wanda Metropolitano, on Valery, amb aquell golàs, juntament amb Stuani i el de Doumbia al 88' van donar l'accés als quarts de final de la Copa.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad