Hora 14 CatalunyaHora 14 Catalunya
Sociedad

Badalona condemna la violació grupal de la nena d'11 anys

El programa Planta Baixa de TV3 ha explicat que el germà de la menor, que va denunciar el cas, ha rebut amenaces de mort

Concentración de protesta en Badalona / Gemma Alegrí

Badalona

L'Ajuntament de Badalona ha condemnat aquesta tarda, en un ple extraordinari, la presumpta violació d'un grup de menors a una nena d'11 anys. El consistori ha anunciat també que es personarà com a acusació particular al procés judicial obert per aquesta agressió sexual.

Els fets van tenir lloc el mes de novembre passat en un centre comercial d'aquesta localitat. La declaració institucional que s'ha aprovat aquesta tarda recull que aquest episodi de violència masclista ha provocat un sentiment d'“indignació, inquietud i dolor a tots els veïns i veïnes de la ciutat i també a les institucions públiques”. L'Ajuntament ha condemnat "de manera enèrgica i unànime aquests fets" i ha traslladat el seu suport a la víctima i la família.

El text aprovat per l'Ajuntament fa una crida a denunciar i no ser còmplice de cap mena de violència masclista. També diu que cal continuar treballant perquè l'educació afectiva i sexual formi part dels currículums educatius a tots els espais d'educació formal, no formal i d'oci.

Condemna de centenars de persones

Després de ple extraordinari, els representants polítics de l'ajuntament s'han concentrat amb centenars de persones per mostrar el seu rebuig a la presumpta violació grupal d'una nena d'11 anys al centre comercial Màgic de la ciutat.

Ruben Guijarro, alcalde de Badalona, sobre la violación a la menor

00:50

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1678293696431/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El germà ha rebut amenaces de mort, segons TV3

El programa Planta Baixa de TV3 ha explicat aquesta tarda que el germà de la presumpta víctima, que va denunciar el cas, ha rebut amenaces de mort i que hi ha Mossos de paisà que vigilen l'institut on estudia. Les amenaces, segons ha mostrat la televisió, les ha rebut a través de WhatsApp. Venen d'un número que no coneix, però que no apareix com a ocult.

La persona que els ha enviat diu que no coneix de res al presumpte agressor al qual el jutge ha enviat a un centre de menors per la suposada violació grupal a la nena d'11 anys. Tot i això, acusa el germà d'ella de mentir i assegura que l'apunyalarà a l'institut.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00