Sociedad

Transports licita el projecte d'un tercer carril a l'AP-7 entre l'Hospitalet de l'Infant i Amposta

L'ampliació de l'autopista a les Terres de l'Ebre forma part del pla de millora del ministeri per augmentar la fluïdesa i la seguretat en aquesta via

Camions i vehicles circulant per l'AP-7 a l'Ampolla / Jordi Marsal

Barcelona

El ministeri de Transports ha licitat la redacció del projecte per ampliar l'autopista AP-7 entre la connexió de l'autovia A-7 a l'Hospitalet de l'Infant i l'enllaç d'Amposta. Són 50 quilòmetres, amb molt trànsit de camions, on ara mateix hi ha només dos carrils per sentit, amb els problemes de fluïdesa i de seguretat que això comporta.

Aquesta ampliació de l'AP-7 amb un tercer carril costarà 162 milions d'euros i s'inclou entre les actuacions previstes pel ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana per reduir retencions i augmentar la seguretat en aquesta via, que ha registrat un important increment de trànsit i d'accidents amb la desaparició dels peatges. De moment, s'ha licitat el contracte per redactar al projecte amb un pressupost de 4 milions d'euros i una durada de 3 anys.

L'ampliació de l'autopista que té prevista el ministeri no es limita a aquest tram de les Terres de l'Ebre. Ja s'està redactant el projecte per fer un quart carril entre Martorell i Vilafranca del Penedès i aquesta mateixa setmana s'ha adjudicat la redacció del projecte del quart carril entre Sant Celoni i Montornès del Vallès. Al mes d'abril de l'any passat, es va anunciar també una ampliació entre Vilafranca i El Vendrell que encara no s'ha impulsat.

Més i millor accessibilitat

A més d'ampliar la capacitat de l'autopista amb nous carrils, el ministeri de Transports està fent actuacions per millorar l'accessibilitat d'aquesta via, perquè actualment hi ha trams massa llargs sense accessos o enllaços amb carreteres que poden funcionar com a alternativa a l'AP-7.

De moment, s'ha adjudicat la redacció dels projectes per fer nous enllaços a Tarragona Nord i El Vendrell, per remodelar els de Vilafranca centre, Martorell i la connexió amb la C-60; es faran nous enllaços a Roda de Berà, Banyeres del Penedès, Sant Celoni, Figueres centre i variant de Vilafant; i es remodelaran els de Maçanet i Girona nord.

Reducció de velocitat

Entre les mesures per millorar la funcionalitat de l'autopista AP-7 se n'han contemplat d'altres que no passen per fer obres. Una d'elles està en vigor des de finals de l'any passat. Es tracta d'una reducció de velocitat a 100 km/h en el tram central d'aquesta via, entre Montornès del Vallès i el Papiol.

El ministeri i el Servei Català de Trànsit van acordar aquesta mesura per intentar reduir l'accidentalitat en aquest recorregut on, més endavant, s'implantarà un sistema de velocitat variable que, en funció de les condicions del trànsit permeti rebaixar encara més la velocitat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00