Sociedad

Cambray no descarta cap opció, però insisteix que no hi havia indicis d'assetjament

El conseller d'educació manté que ni l'institut ni els psicòlegs que atenien a les bessones de Sallent van detectar cap indici que les menors patissin assetjament. González-Cambray diu que no descarten cap hipòtesi, però que tampoc s'ha de donar per fet que hi havia bullying.

EFE/Marta Pérez / Marta Pérez EFE

El conseller d'educació Josep González Cambray es referma en què cap dels professionals que atenia les menors de Sallent va activar els protocols per violència entre iguals i que "no consta" cap problemàtica" concreta en aquest sentit. Si afegeix, que "arran noves informacions recollides en les darreres 24 hores" -de les que ha evitat donar cap detall- han activat la Unitat de Suport a l'Alumnat en Situació de Violència (USAV) tot i que aquesta decisió "no implica necessàriament que hi hagués una situació de bullying".

El conseller ha explicat que les nenes rebien suport psicològic, però que "hi ha molts casos a moltes escoles i instituts d'acompanyament a alumnes" i ha explicat que "ara es tracta de recopilar tota la informació" per esclarir els fets "sense perdre de vista que els Mossos tenen una investigació en marxa". "El que si ens diuen els experts, insistia, és que aquestes situacions tan tràgiques obeeixen a factors diversos". Josep González-Cambray ha dit també que al departament "no ens consta" que una de les nenes hagues mostrat intenció de fer un trànsit de gènere.

El conseller diu que el seu departament està "ocupat i preocupat" per l'estat emocional dels joves i que fa temps que estan mobilitzant recursos per diagnosticar i fer un "bon acompanyament emocional als adolescents, amb programes concrets relacionats amb addiccions, amb autolesions i altres àmbits". Cambray ha explicat també que parla "contínuament" amb el conseller de Salut sobre aquesta qüestió i que fruit d'aquest contacte "ens estem replantejant el programa Salut i escola, tot i que no ha precisat tampoc en quina direcció.

Cambray ha destacat també que 500 dels gairebé 3500 nous mestres i professors que s'han incorporat aquest gener a les aules per reduir la càrrega lectiva de tot el professorat tenen formació en psicopedagogia i que s'ha activat un nou programa específic d'acompanyament al benestar amb 20 professionals experts que donen servei als centres que ho demanen. Cambray alertava, però que "els resultats no es veuen d'un dia per un altre".

Per la seva banda, l'Ajuntament s'ha compromès a saber si les dues germanes patien assetjament. Fins ara, el consistori havia descartat aquesta possibilitat perquè deia que "no en tenia constància". "És un cas multifactorial, les causes són diverses i aquest cúmul de coses s'ha de tenir en compte, deia l'alcalde Oriol Ribalta que ha assegurat que està en contacte permanent amb la família, que l'Ajuntament s'està fent càrrec de la seva manutenció i que, juntament amb la Generalitat, està accelerant els tràmits perquè els avis de les bessones, que viuen a Argentina, puguin venir a Catalunya.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00