Sociedad

Gairebé una de cada 5 noies de quinze anys pensa cada dia que es vol morir

És el resultat d'una enquesta en què per primera vegada la Diputació de Barcelona ha preguntat als adolescents si tenen idees suïcides. La mostra recull només 455 respostes, però confirma la tendència d'un altre estudi més ampli que alerta que entre les noies s'ha disparat l'angoixa i els sentiments depressius.

Joven con ansiedad llorando en la cama

Joven con ansiedad llorando en la cama / martin-dm

Barcelona

Des de l'any 2015 la Diputació de Barcelona vigila de forma regular els hàbits de salut i l'estat d'ànim dels estudiants de quart d'ESO d'una vuitantena de municipis. I en els darrers dos anys s'ha constatat un empitjorament de l'estat d'ànim dels adolescents i molt especialment de les noies. Només un 44,9% de les joves diu que té un estat d'ànim positiu, mentre que en el cas dels nois el percentatge puja fins al 72,6%. Gairebé la meitat de les noies diu que sovint té problemes per dormir o que se sent trista i deprimida habitualment. Els percentatges han crescut en totes dues preguntes gairebé un 20% respecte a fa dos anys.

Davant aquesta situació i la creixent preocupació dels municipis participants, els responsables de l'estudi han introduït en la darrera edició de l'enquesta una nova pregunta sobre els pensaments suïcides. I les primeres respostes recollides fins ara, d'un total de 455 alumnes, confirmen que hi ha una diferència de gènere en la manera com els adolescents han viscut aquest període. De mitjana el 23% dels adolescents ha pensat alguna vegada en morir-se o adormir-se i no tornar a despertar-se. Un 11,9% ho pensa amb freqüència. Però si mirem la diferència nois-noies, els pensaments suïcides són diaris per a un 18% de les joves enfront d'un 4% dels seus companys homes.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00