Sociedad

El projecte per soterrar les vies de l'Hospitalet avança, però sense data d'inici d'obres

Els veïns han reclamat a la ministra de Transports que no hi hagi més retards en aquesta actuació de 1.000 milions d'euros, que permetrà tancar una ferida urbana i millorar l'operativa de Rodalies

Vies de tren al seu pas per l'Hospitalet

L'Hospitalet de Llobregat

La ministra de Transports, Raquel Sánchez, ha renovat aquest matí, des de l'Hospitalet de Llobregat, el compromís del seu ministeri per soterrar les vies de les línies R2 i R4 de Rodalies. Ha assegurat que a finals d'aquest any s'acabarà l'estudi informatiu d'aquesta actuació i, l'any que ve, el projecte constructiu. Malgrat que els tràmits van avançant, la ministra ha evitat donar una data d'inici d'obres, com li reclamaven els veïns. Diu que ho fa per no alimentar "la frustració de la ciutadania".

Raquel Sánchez, des d'un mirador del Parc de la Torrassa, amb les vies al darrere, ha assegurat que el soterrament de l'Hospitalet ja no té marxa enrere. Assegura que tots els treballs que s'han fet fins ara permeten concloure que aquesta actuació es pot fer tal com pretenien, que els tràmits van avançant i que la voluntat política de tirar-la endavant existeix.

La ministra de Transport, Raquel Sánchez, amb l'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín

Els veïns li han demanat a Raquel Sánchez que les seves paraules no tornin a ser una promesa incomplida, que ja n'han sentit moltes des que van començar a reivindicar el soterrament l'any 2000. La portaveu de la plataforma veïnal l'Hospitalet Sense Vies, Carme Morro, ha reclamat "que no tornin a deixar el projecte en un calaix" i que els donin "un calendari d'inici i de final d'obres".

L'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, ha assegurat que en els darrers anys ha arribat a pensar que no es podria fer el soterrament, però que té la sensació que aquesta vegada va de debò. Diu Marín que ara "hem d'empènyer" perquè la confirmació que realment es poden cobrir les vies es tradueixi en les accions necessàries per fer-ho.

17 camps de futbol

El projecte permetrà soterrar 5,1 km de vies de les línies R2 i R4, tancant una ferida urbana i generant un nou espai públic equivalent a 17 camps de futbol. L'alcaldessa, Núria Marín, ha explicat que l'Ajuntament de l'Hospitalet convocarà un concurs d'idees per rematar la transformació de la ciutat en aquesta zona, per urbanitzar l'espai que quedi després del soterrament de les vies.

L'actuació també permetrà millorar l'operativa de Rodalies perquè hi haurà una via directa per a Regionals que podran entrar al centre de Barcelona per qualsevol dels dos túnels que existeixen actualment, el de passeig de Gràcia i el de plaça de Catalunya. Un salt de moltó, un encreuament de vies a diferent nivell, també permetrà modificar el recorregut actual de les vies de Rodalies, si així ho decideix la Generalitat, que és el titular del servei. Una opció que serà útil també quan hi hagi incidències.

Nova estació a la Torrassa

Aquesta actuació és una de les més complexes que es faran a Catalunya perquè s'executa en una zona molt urbanitzada, amb dues línies ferroviàries que tenen un elevat nombre de circulacions.

El pressupost estimat del soterrament supera els 1.000 milions d'euros i contempla la creació d'una nova estació intermodal a la Torrassa, amb intercanvi amb les línies 1, 9 i 10 del metro. També se soterrarà l’actual estació de Bellvitge.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00