Hora 14 CatalunyaHora 14 Catalunya
Sociedad

Una avaria entre Sant Andreu Comtal i Mollet provoca retards als trens d'alta velocitat

La incidència ha afectat de ple les circulacions entre Figueres i Barcelona i de rebot algunes connexions amb Madrid i València

Una avaria al nord de Barcelona, entre Sant Andreu Comtal i Mollet, està provocant retards de més de mitja hora als trens d'alta velocitat / Europa Press News

Barcelona

Una avaria al nord de Barcelona, entre Sant Andreu Comtal i Mollet, ha provocat aquest matí retards de més de mitja hora als trens d'alta velocitat. La incidència ha afectat de ple les circulacions Figueres-Girona-Barcelona i de rebot algunes connexions amb Madrid i València.

L'avaria s'ha detectat a les 7 del matí i tècnics d'Adif l'han resolt més de tres hores després. De moment, segons Renfe, ha afectat vuit trens, amb més de 1.200 passatgers, que han patit endarreriments superiors a la mitja hora, arribant en algun cas als 50 minuts. Els trens que viatgen en sentit Sud, de Figueres i Girona cap a Barcelona, continuen després el recorregut fins a Madrid o València, així que aquests corredors també han patit les demores provocades per l'avaria. En concret, han sortit amb retard de Sants dues circulacions cap a Madrid i altres dues cap a València.

El lloc on s'ha produït aquesta incidència a la infraestructura és especialment delicat perquè es tracta d'un tram de via única on la recuperació de qualsevol problema requereix més temps de l'habitual. Com va avançar SER Catalunya la setmana passada, fins i tot sense avaries, els trens d'alta velocitat entre Barcelona i Girona pateixen retards diaris des de fa setmanes per les obres de la futura estació de la Sagrera que han obligat a eliminar una de les dues vies entre Barcelona i Mollet.

L'Administrador d'Infraestructures i els operadors van ajustar els horaris d'alguns trens perquè l'eliminació d'una via no provoqués retards ni allargués el temps de recorregut. Això i el fet que el nombre de circulacions no és gaire elevat en aquest tram feia pensar als tècnics d'Adif que la via única no afectaria de manera negativa els passatgers. Però des de fa uns dies, els usuaris denuncien retards de 10 i 15 minuts a les circulacions, que en alguns casos van arribar a superar els 20 minuts. A aquestes demores d'avui, s'hi ha sumat l'avaria de senyalització.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00