Llapis de memòriaLlapis de memòria
Ocio y cultura

Mario Obrero va escriure el seu primer vers amb només 7 anys quan se li va acabar la bateria de la Nintendo

El poeta de Getafe de només 19 anys presenta el seu últim llibre al 'Llapis de memòria': 'Cireres sobre la mort'

El Llapis de memòria de Mario Obrero (06/02/2023)

El Llapis de memòria de Mario Obrero (06/02/2023)

01:00:00

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/ser_cat_llapisdememoria_20230206_150000_160000/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Avui al Llapis de Memòria hem connectat les cançons del jove poeta i presentador del programa de literatura "Un país para leerlo" de La 2, Mario Obrero, que acaba de publicar el llibre "Cireres sobre la mort".

El primer tema que hem escoltat és El Temps De Les Cireres de Francesc Ribera "Titot" –vocalista del grup Brams- i el guitarrista David Rossell; "és una versió en català de Le Temps Des Cerises, l'himne de la Revolució Francesa, que no coneixia abans de la publicació del meu llibre Cireres Sobre la Mort... el meu desconeixement demostra que la poesia és un saber previ al saber intel·lectual". Tot seguit ha sonat Donde Están Los Poetas de la poetessa i música argentina María Elena Walsh, la cançó que el Mario utilitzava d'entradeta a la secció de poesia que va conduir al programa Gente Despierta de Ràdio Nacional Espanyola.

La peça OP60 N3 Andantino de Matteo Carcassi és la següent cançó que hem trobat al Llapis de Memòria del poeta Mario Obrador; "de petit vaig estudiar en un conservatori durant nou anys, aquesta peça de Carcassi va ser una de les primeres cançons que vaig tocar i té una harmonia de veus amb la que intento treballar els meus poemes". A continuació hem escoltat Cuando Zarpa El Amor de Camela; "tant sí com no havia de posar una cançó de Camela... a més de ser de Getafe com jo, cada vegada m'agrada més deixar entrar a la poesia referències de tota classe, sense ser purista ni posar etiquetes de què és cultura i què no". Després ha sonat Nos Ocupamos Del Mar d'Alberto Pérez, una cançó que el transporta a la seva infància, quan la cantava amb la seva mare.

I encara hem tingut temps d'escoltar tres cançons més del Llapis de Memòria del poeta Mario Obrero: Himno De La República d'Adela Anaya -"fa molt poc que vaig descobrir-la i no puc parar de pensar que a la mateixa plaça de braus on la van tocar, avui dia es concentra el feixisme més recalcitrant a veure com maten braus"-, Que Tinguem Sort de Lluís Llach -"una de les primeres cançons que vaig aprendre en català"-, i, per acabar, ha sonat El Olé d'Ángela Molina i Manuel Bandera -"soc molt coplero"-.

El programa

El 'Llapis de Memòria' és un programa conduït per Òscar Moré, cada dia de 15h a 16h a SER Catalunya, amb un propòsit tan simple com efectiu i emotiu: recórrer la trajectòria vital dels nostres convidats a través de les cançons que han marcat la seva vida. És a dir, utilitzar el gran poder de la música com un àlbum de fotografies que evoca records, olors, moments, etc.

No cal dir que pel 'Llapis de Memòria', hi passen convidats de totes les professions, gènere, edats, classes socials, ètnies... Bàsicament, per què estem convençuts que tots i cadascun de nosaltres, tenim el nostre Llapis de Memòria. Com deia l'escriptor francès Victor Hugo: "la música expressa allò que no pot ser dit, i allò que és impossible mantenir en silenci".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00