Tot és ComèdiaTot és Comèdia
Ocio y cultura

La biblioteca popular, amb Marta Cava

Amors sense sucre, cinc recomanacions literàries per a joves (segona part)

La biblioteca popular

La biblioteca popular

10:12

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1675602605419/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Recordeu que fa unes setmanes al 'Tot és comèdia', la Marta Cava ens va portar cinc recomanacions literàries sobre històries d'amor però pensades per a un públic més aviat adult? Doncs com us vam prometre, arriba ara la segona part. Cinc recomanacions més però aquest cop pensades per a un públic una mica més juvenil. Com sempre, això sí, recordar que els llibres no tenen edat i que si l'etiqueta de juvenil us queda lluny tan se val, us els podeu llegir i gaudir igual. Anem al gra. Recordeu que si escolteu la secció podreu a més gaudir de la meravellosa banda sonora que ha tricat la Marta per il·lustrar els títols següents:

1. 'El cap als núvols', de Bernat Cormand (L'Altra Tribu) - Sona de fons 'A batzegades' dels Pets. Una novel·la infantil que desborda tendresa a cada pàgina, la història de l’Elies, un nen d’onze anys que a l’escola té una amiga, la Vane, però també comença una relació d’amistat amb en Tomàs, un nen de la seva edat però que és tot el contrari a ell: tot i ser tant diferents, l’Elies començarà a sentir alguna cosa més que amistat per en Tomàs, però ell sentirà el mateix per l’Elies?

2. 'Mary John', d'Ana Pessoa (L'Altra Tribu) - Sona de fons 'Amic dels cirerers' de Pau Vallvé. La Maria João li agrada el seu amic Julio, n'està enamorada però, ella no sap si ell també ho està. Si l'estima, la desitja o només és una amiga especial. I la Maria, quan ha marxat del seu barri i ha començat una nova etapa en una altra banda, decideix escriure al Julio i explicar-li com està, com es sent, com es va sentir quan el tenia a prop. Una novel·la juvenil fresca, que aborda temes com la regla, el sexe o la normalitat de no voler tenir parella.

3. 'No hi havia a València', de Mercè Climent (Sembra) - Sona de fons 'Els amants' d' Ovidi Montllor amb lletra de Vicent Andrés Estellés. La Jade començar a intercanviar-se unes cartes que cada cop són més intenses amb l'Àlex, una persona que no coneix però que comparteixen la mateixa taula d'institut en dies i hores diferents. A mesura que la seva relació epistolar avança, la Jade voldrà conèixer a l’Àlex, però l’Àlex no té tanta pressa com ella. Però hi ha secrets que no es poden mantenir molt de temps.

4. 'La llista de les coses impossibles', de Laura Gonzalvo (Columna) - Sona de fons 'Viure sense tu' d'Antònia Font. La Clara està de vacances quan la truquen per dir-li que en Guim, el seu ex des de fa poc ha tingut un accident que l'ha deixat tetraplègic. A partir d'aquí, anirem coneixent la vida d'abans, durant i després de l'accident d'aquests dos personatges. El seu amor però també la nova vida d'en Guim després de l'accident des de totes les vessants, la física, la psicològica, la sexual.

5. 'Carta a una desconeguda', d'Stefan Zweig (Viena) - Sona de fons 'Sant Llorenç' de Jo Jet i Maria Ribot. Un autor, rep una carta on algú confessa que se li ha mort el fill i aprofitar per confessar que el seu gran amor, la persona a qui més ha estimat, qui admira i desitja més en aquest món, mai ha sabut qui era ella. A partir d'aquí, la persona que escriu la carta s'obre en canal i explica al destinatari de la carta com s'ha sentit, com ha viscut, com ha sigut això de viure quan la persona a qui més amor has professat en aquesta vida no sap ni com es diu ni quina cara fa. I com més sabem de la redactora de la carta, més sabrem també de la persona a qui va adreçada la carta. I totes les peces del puzzle començaran a encaixar.

Recordeu que la primera part de les recomanacions literàries d'amor sense sucre les trobeu aquí.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00