Fútbol

El Girona es diverteix, guanya i s'allunya del descens

Borja García ha tornat a la titularitat per la porta gran marcant el gol de la victòria

Borja Garcia, celebrant el seu gol a Montilivi. / GIRONA FC

El Girona derrota al València per 1-0 a Montilivi gràcies a un gol de Borja García, que tornava a la titularitat més de mig any després i que s'ha reivindicat amb un excel·lent partit. Els de Míchel, que han estat superiors de principi a fi, han pogut golejar, però Mamardashivili, el millor dels visitants, ha salvat fins a cinc ocasions clares de gol. La festa ha estat rodona perquè també ha significat la primera porteria a zero de la temporada, que ha arribat a la jornada 20.

El Girona rebia al València a Montilivi en un duel clau pels dos conjunts, que el dia d'avui lluiten per intentar eludir el descens de categoria. Els de Míchel Sánchez, que ha fet fins a cinc canvis respecte a l'alineació de l'altre dia, han demostrat des del primer minut que estaven disposats a mantenir les bones sensacions que havien transmès en les dues anteriors jornades tot i les derrotes. Borja García ha estat una de les novetats a l'onze titular, i és que el madrileny no jugava d'inici des del playoff d'ascens a Primera Divisió del mes de juny passat i al 24 se l'ha vist participatiu, ocupant una posició on habitualment juga Yángel Herrera, avui un dels sacrificats.

Tot i que el Girona ha dut el control del partit des de molt aviat, la primera ocasió ha estat pel València, en un xut ras de Lino, que molt aviat ha respost el Girona amb una centrada per l'esquerre de Miguel Gutiérrez que ha rematat Aleix Garcia de volea i que ha obligat a Mamardashvili a fer la primera de les quatre aturades de mèrit que ha fet només a la primera meitat. Taty, entregat i buidant-se en tasques defensives i de desgast, no ha estat encertat en un remat que li havia quedat franc, i el porter del visitants ha tornat a ser determinant primer en un xut llunyà de Borja i després en una rematada des de dins de l'àrea del madrileny. Pels de Voro, la més clara ha estat en una transició després d'una pèrdua d'Iván Martín, que ha permès a Musah córrer durant trenta metres, però Gazzaniga s'ha fet gran en la seva sortida i ha evitat el gol amb el peu. Abans d'arribar al descans, el Girona ha tornat a tenir una ocasió molt clara, de nou en una centrada de Miguel Gutiérrez, que Taty, de forma inesperada, no ha pogut culminar.

A la segona meitat la tònica no ha variat massa. El plantejament del València encara era bastant pobre i sense massa recursos en l'àmbit ofensiu. Míchel, que avui no podia ser a la banqueta per expulsió, ha sacsejat la banqueta amb l'entrada d'Stuani i Riquelme, que han entrat al lloc de Taty i Toni Villa. I l'efecte ha sigut instantani, perquè quatre minuts més tard el futbolista cedit per l'Atlético de Madrid ha controlat una pilota dins l'àrea i ha assistit a Borja, que aquest cop si, ha aconseguit superar Mamardashvili amb una rematada que ha acabat entrant després d'impactar amb el pal. Després de posar-se per davant al marcador el Girona ha continuat mostrant-se com un equip segur de si mateix i ha pogut sentenciar en diverses ocasions. Mamardashivili, el millor del partit sense cap mena de dubte, ha evitat en dues accions consecutives el segon dels de Míchel amb dues intervencions espectaculars a dos cops de cap d'Stuani.

Fitxa tècnica:

Girona: Gazzaniga; Valery, Bueno, Bernardo, Miguel; Oriol Romeu, Aleix García, Borja García (Yángel Herrera, min.76); Toni Villa (Riquelme, min.60), Ivan Martín (Viktor Tsygankov (76'); i Taty Castellanos (Stuani, min.60).

València: Mamardashvili; Foulquier, Cömert, Ozkacar, Gayà; Guillamón (Ilaix Moriba, min.76), Almeida, Yunus Musah (Marcos André, min.76); Lato (Jesús Vázquez, min.82), Lino (Hugo Duro, min.76) i Cavani.

Gols: 1-0, min.64: Borja García.

Àrbitre: Iglesias Villanueva (comitè gallec). Ha amonestat al local Stuani (78') i als visitants Guillamón (60'), Gayà (66'), Cavani (66')

Estadi: Montilivi. Partit corresponent a la vintena jornada de la Liga, disputat davant de 10732 espectadors.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad