Tot és ComèdiaTot és Comèdia
Ocio y cultura

Salou, una festa sota tones de confeti

Programa especial del 'Tot és comèdia' amb motiu del Cos Blanc

Cos Blanc Salou

Cos Blanc Salou

51:14

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1675528922919/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Salou

Una combinació única de carrosses i disfresses, un muntatge espectacular de llum i so i, sobretot, un diluvi de tones i tones de confeti que cauen durant hores sobre els caps de més de 20.000 persones. Aquesta seria una definició bàsica del Cos Blanc, però per entendre'l de debò s'ha de viure des de dins. Avui el 'Tot és comèdia' s'ha traslladat a Salou per assistir als prolegòmens d'una de les festes més emblemàtiques de la Costa Daurada.

El que va començar, a principis dels 80, com una broma de quatre amics que es llençaven trossos de paper pel cap, ha acabat convertint-se en una tradició festiva multitudinària. El regidor de Serveis Culturals de l'Ajuntament de Salou, Xavier Montalà, ens ha donat totes les claus d'un Cos Blanc que fins i tot mobilitza els polítics locals (ell mateix s'ha presentat vestit d'indi).

Mentre conversàvem amb els convidats a l'estudi instal·lat al xalet Terramar (seu de l'Oficina de Turisme de Salou) Laura Estrada, suposadament disfressada de Catwoman, s'ha enfilat a la carrossa de la colla Confeti que porta participant des del 97. Anaven vestits d'animals com zebres, girafes, micos i lleons. També hem vist colles disfressades d'Alícia al país de les meravelles, els nens de l'Escola Europa que anaven d'emojis, uns pirates, un grup disfressat de papallones ballant al ritme de "vuelan mariposas, ya no quedan rosas, de esas que en verano me regalabas tú".

I com a convidat especial, hem tingut l'actor i cantant d'origen anglosaxó crescut a Salou, William Miller, que l'haureu vist a 'Cuéntame' fent de Mike, 'El cor de la ciutat' fent de Rubén, va aparèixer a 'Los Serrano' i a 'La que se avecina'. També ha treballat en produccions internacionals com 'Los 100' i 'Warrior nun' (Netflix). En William ha recordat la seva infància (es colava a Portaventura quan estava en obres) i la seva joventut (va treballar de cambrer molts estius al negoci familiar). Miller també ens ha parlat del seu grup de música, L.A. Vamps, amb el que està a punt de treure una versió d 'Eloise' que va popularitzar Tino Casal.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00