Tribunales

La jutgessa ofereix a una amiga de la víctima denunciar Alves per tocaments

Les dues acompanyants de la denunciant han ratificat davant la jutgessa que el futbolista també les va grapejar al reservat

Dani Alves, en una imatge de recurs quan era jugador del 'Pumas' / Jaime Lopez

Barcelona

Les coses es compliquen per a Dani Alves. La jutgessa que investiga el futbolista per violar presumptament una noia de 23 anys en una discoteca de Barcelona ha escoltat i interrogat aquest divendres els principals testimonis del cas, entre ells, les acompanyants de la víctima. La prima i l'amiga de la noia, que van estar amb ella a la discoteca Sutton, han ratificat davant la jutgessa que el futbolista també les va grapejar amb intencions sexuals al reservat, segons fonts judicials. La jutgessa ha ofert a una de les dues la possibilitat de denunciar Alves per tocaments.

La noia, que ha descrit tocaments a la zona genital i del darrere per part del futbolista, ha rebutjat l'oferiment d'accions de la jutgessa perquè denunciés. Segons fonts jurídiques, la noia ha argumentat que no volia restar transcendència als fets principals, més greus: la presumpta violació que va patir la seva amiga.

A més de les dues joves, la magistrada Concepción Cantón també ha pres declaració sis treballadors de la discoteca Sutton, entre ells, el porter que va veure sortir la víctima plorant i que va activar el protocol contra agressions sexuals del local. Els testimonis de Sutton, entre els quals figuren cambrers o personal de sala, han ratificat el que van explicar davant els Mossos, avalant la versió de la víctima, segons les mateixes fonts.

La víctima, a la discoteca: "No puc denunciar, no em creuran"

Segons el relat que els testimonis han ratificat, la nit del 30 de desembre, la víctima estava amb uns amics en una taula a prop del reservat de la discoteca Sutton, on hi havia Dani Alves. A petició del futbolista, un cambrer es va acostar per convidar la víctima, la seva cosina i una amiga a prendre una copa de cava a la zona VIP. Tot i que inicialment van declinar la invitació, van acabar acceptant.

Al reservat, Alves els va oferir cava, però elles van continuar bevent de les copes que tenien. Al cap de poca estona, segons la versió que han donat tant als Mossos com a la magistrada, el futbolista va començar a grapejar-les. A una d'elles, la va agafar per la cintura, a una altra li va fer tocaments i va intentar agafar la mà de la víctima per posar-la als genitals. Aquest divendres, han descrit estar “incòmodes”.

En un moment donat, el futbolista va cap a una porta del reservat, fent posat la víctima de seguir-lo, segons la seva versió. A l'altra banda de la porta va trobar un bany minúscul, on presumptament Alves la va violar amb penetració i amb violència.

En sortir, han ratificat els testimonis, la víctima va dir a les seves amigues que havien de marxar. Al guarda-roba es va esfondrar. Els va dir que Alves li havia "fet molt de mal"; que l'havia violada. El porter de la discoteca es va adonar i es va acostar a la víctima interessant-se per com estava i engegant la maquinària. El personal de la discoteca va atendre la jove i va trucar als Mossos. Avui els testimonis han ratificat que mentre era a Sutton, la víctima va dir: "No vull denunciar perquè no em creuran".

Els serveis d'emergència van traslladar la noia a l'Hospital Clínic de Barcelona, centre de referència en agressions sexuals. Allà, van visitar la noia i van recollir mostres biològiques que, segons els investigadors, no fan més que avalar la versió de la víctima. Dos dies després, es va presentar a la comissaria dels Mossos per denunciar Dani Alves, entregant el vestit que portava la nit de la presumpta agressió.

Mossos i jutgessa intenten mantenir la privadesa dels testimonis

Les investigadores dels Mossos al comandament de la investigació, a les mans de la Unitat Central d'Agressions Sexuals dels Mossos, han conduït a declarar per via interna les acompanyants de la víctima per acompanyar-les i preservar-ne la intimitat. Els Mossos d'Esquadra també han acompanyat a la sortida alguns dels treballadors de Sutton per protegir-ne la identitat, i fins i tot han limitat l'accés als periodistes a la Ciutat de la Justícia de Barcelona.

També la titular del jutjat d´instrucció 15 de Barcelona, Concepción Cantón, ha volgut blindar la privacitat dels testimonis i la informació del cas. Tot i que la causa no està sota secret de sumari, la magistrada, que s'ha reincorporat al jutjat aquesta setmana després d'una baixa, ha demanat de manera explícita mantenir reservada la informació de la causa, amenaçant, fins i tot, amb sancions econòmiques els que informin del que ha passat en seu judicial.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00