Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

Antonio Escudero: "No barregem el Barça amb la Federació, hi vaig a títol individual"

El vicepresident del Barça serà directiu de la FCF si Juanjo Isern guanya les eleccions del 13 de febrer. En parla al 'Què t'hi Jugues'

Antonio Escudero: "No barregem el Barça amb la Federació, hi vaig a títol individual"

Antonio Escudero: "No barregem el Barça amb la Federació, hi vaig a títol individual"

19:47

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1675429523427/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Antonio Escudero serà directiu de la Federació Catalana de Futbol si Juanjo Isern guanya les eleccions del proper 13 de febrer. El vicepresident social del Barça ja va presentar un acte dimecres passat a Girona, després d'estrènyer la mà d'Isern i de comprometre's a formar part de la junta directiva de la Federació si el candidat aconsegueix vèncer a les urnes a Joan Soteras i Àlex Talavera. Aquest divendres, Escudero ha passat pels micròfons del 'Què t'hi Jugues' i ha deixat clar que tots dos càrrecs son compatibles.

Com ha anat això, l'ha vingut a buscar Isern o s'hi ha posat en contacte vostè?

Jo no m'he posat en contacte amb ell, m'han vingut a buscar. Però seria bo que s'aclarís tot això, perquè la gent parla molt i no sap què diu. Abans que Àlex Talavera fos candidat ja m'havien vingut a buscar a mi. Jo vaig dir que no podia i això va seguir el seu camí. Quan ell va ser candidat em va proposar entrar. Jo li vaig dir el mateix que ara, jo no podia entrar a la candidatura, però firmava un document per després. Les eleccions es van perdre i crec que li ha faltat la suficient gallardia per agafar la gent que ha marxat i dir-los alguna què faria. Ha estat vuit mesos parat i la gent s'ha mogut. Considero que és una bona persona, però li falta lideratge. Per això estem en el lloc que estem. La gent ha considerat que, una altra vegada amb ell, no guanyarien les eleccions. Se li ha ofert entrar per activa i per passiva, es volia comptar amb ell, però s'ha tancat en banda. Volia coses que no podien ser. Això s'ha d'agafar amb tranquil·litat i no fer tan soroll.

Per què ha escollit Juanjo Isern?

Jo no l'he escollit, a mi m'han vingut a buscar. Em van explicar el projecte i he vist que l'altre no tenia futur. No hi volia anar. Ara hi estic col·laborant, però no estic a la llista.

Això vostè ho fa a títol personal, no com a representant del Barça?

Sí, a títol personal. Aquí no hi té res a veure ningú més. He considerat que hi havia injustícies a la Federació i contra això em rebel·lo, no vull que li facin mal a ningú. No es pot maltractar la gent, ni fer-la fora. Hem de fer un canvi. Per això m'hi poso.

Vostè no creu que hi pugui haver incompatibilitats sent vicepresident del Barça?

No, i t'ho poso fàcil. Si guanyem les eleccions i es demostra que hi hagi alguna incompatibilitat no m'importaria dixar la Federació Catalana, no és el meu objectiu. Però no n'hi ha, crec que es poden fer les dues coses.

Deixaria la FCF per quedar-se al Barça.

Home, indubtablement.

Si posa la condició deu ser que potser té el dubte.

No hi ha cap dubte. S'ha mirat. Vaig preguntar-ho i em van dir que no hi havia cap problema. És una hipòtesi que no es donarà. Soc un home de futbol i el futbol està regit per gent del futbol.

Ho ha parlat amb el president Laporta? Què hi diu?

Sí, n'he parlat diverses vegades. Sap que soc un home inquiet i Laporta és un home democràtic i una gran persona. Ens deixa fer el que ens agrada. Mentre compleixi amb el Barça i ho faci bé, com ell també ho fa, no s'hi posarà. Laporta no és un 'ordeno y mando', m'ha dit que faci el que consideri. Laporta està fent una bona labor i vol que la gent estigui contenta.

El seu posicionament implica que el Barça també es posiciona a favor de Juanjo Isern?

Nosaltres no ens posicionem en res. Jo soc una persona lliure i independent. No barregem el Barça amb la Federació. Jo tinc càrrecs importants, com al Patronat de Turisme, la Confederació Espanyola d'Hotels o la Federació d'Hosteleria, i ja sé a cada lloc el que he de fer. Em poso el mono de treball per a cada lloc. Soc un home imparcial i pragmàtic.

Si guanyés un altre candidat en quina posició queda vostè i sobretot el Barça? Podria passar factura?

No tindria cap conseqüència. Soteras no té capacitat per perjudicar ningú. Estem parlant d'una guerra bruta de la qual no m'agrada parlar. De fet, la Federació Catalana tampoc té massa competències sobre el Barça. Seria més l'Espanyola, que ja sabem que Soteras sí que hi té influència. Aquí ens coneixem tots. Però no crec que Soteras faci això, si ve cada dia a la llotja del Barça. Vam estar parlant fa uns dies.

N'ha parlat amb Soteras sobre aquesta possibilitat d'anar amb Isern?

Sí. Li vaig dir que aniria amb Isern i em va dir que m'equivocava. De seguida li vaig dir que em posés a la seva llista, per veure què em deia, i em va dir que no podia. I aquí va acabar. Som amics, no passa res, va ser una conversa amigable.

Quin paper hi juga Andreu Subies?

Juanjo Isern té la seva pròpia candidatura. A Subies no el conec, l'he vist dues vegades. Segurament Subies es va equivocar quan va ser president, però prou creu duu la gent que li cau una cosa com aquesta. Però no crec que Subies tingui tota la potència que se li pretén donar per teledirigir tot això. És un home intel·ligent, però no és un diable. No s'ha de mitificar, ni dramatitzar, ni magnificar. Hi ha un candidat que duu molts anys i que la gent no està contenta amb ell, un altre candidat que els seus companys no han vist potent per guanyar les eleccions i un tercer candidat que considero que està preparat. No el coneixia, hem dinat diverses vegades, i em sembla que pot ser un gran president de la FCF.

A banda de directiu, vostè és cantant!

Sí, canto i el dia que vulgueu vinc i us canto. Antonio Escudero, famoso en el mundo entero! Quan m'ho digueu estic aquí amb vosaltres. Jo el que faig és recantar cançons amb el meu estil, jo no he composat res. Però quan les escolteu us vindran ganes de ballar.

Hi ha algú a la junta del Barça que també canti?

Ja ho sabeu, el que també canta és el president. Vam cantar 'Astúrias Patria Querida' a Astúries, va ser la hòstia.

Què li està semblant el Barça de Xavi?

Estem gaudint. hi ha gent que encara no ho veu, però què més volem, d'on venim! Tenim un gran equip, hi ha una junta directiva cohesionada i un president que hi entén molt de futbol. Això tirarà endavant. Amb 50 persones que parlis hi ha 50 entrenadors diferents. Però mai s'ha dubtat de Xavi. Estem a mort amb ell.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
  •  
Ver todos los boletines
  •