Fútbol

Una primera volta amb bones sensacions i números millorables

A nivell numèric l'equip de Míchel ha empitjorat les dues temporades en les quals havia estat a Primera Divisió.

AQUI GIRONA ESPORTS - 31/01

AQUI GIRONA ESPORTS - 31/01

11:03

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000033005/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El Girona va acabar dissabte la primera volta de la Lliga a Primera Divisió i és moment per passar revista, en una temporada que, per sensacions, podríem atrevir-nos a dir que és la millor de l'equip a la màxima competició estatal, però que si ho traduïm als números ens trobem que és la pitjor de les tres en les quals els gironins han sigut a Primera Divisió.

Malgrat haver tancat la primera volta amb una ratxa de set partits consecutius sense perdre, la millor de la història a Primera, els números del Girona han fet que els de Míchel hagin acabat les dinou primeres jornades amb 21 punts, a tan sols dos de la zona de descens, un marge que en cap cas havia sigut tan menor ni en la 2017-2018 ni la 2018-2019. En la primera campanya del Girona a l'elit, amb Pablo Machín a la banqueta, els blanc-i-vermells van sumar 26 punts al llarg de la primera volta, uns números que el van allunyar fins a deu punts de la zona de descens a hores d'ara, un marge que va donar tranquil·litat absoluta als gironins des de molt aviat. En la segona de les campanyes, la fatídica del descens, els números tampoc feien presagiar un desenllaç com el que es va acabar vivint, perquè al final de la primera volta l'equip havia sumat 24 punts i era a cinc de la zona vermella.

Desglossarem una mica més els números d'aquesta primera volta... que destaca perquè el Girona ha encaixat gol en absolutament tots els partits.

Els de Míchel han guanyat CINC partits, n'han empatat SIS i n'han perdut un total de VUIT. D'aquestes victòries, els blanc-i-vermells n'han aconseguit quatre com a locals i l'única que ha estat a domicili va ser al Martínez Valero, al camp del cuer, l'Elche. A casa els triomfs han estat davant Getafe, Valladolid, Athletic Club i Sevilla. En l'aspecte de les àrees és on pot existir la principal preocupació, perquè els de Míchel han marcat 26 gols, però n'han encaixat 29, convertint-se en un dels tres equips de la història de primera divisió que ha rebut gols en totes les jornades de la primera volta.

Hi ha més precedents d'equips que no hagin sabut tancar la seva porteria en cap partit al llarg de tota la primera volta?

Si, n'hi ha dos, i en cap dels dos casos el desenllaç és positiu pels interessos del Girona i és que per haver encaixat en absolutament tots els partits estar fora del descens i tenir els números que té l'equip és realment complicat.

El primer dels precedents és l'any 1997-1998, a l'Sporting de Gijón, que va encaixar gol en totes les jornades de la primera volta, que va acabar amb 80 gols en contra i que va ser cuer amb només tretze punts en tota la Lliga, per tant, un cas diferent del del Girona, convertint-se en l'equip de Primera Divisió que ha baixat amb menys punts de la història i que no va deixar la porteria a zero fins a la jornada 30.

El segon dels precedents és molt més recent i amb algun vell conegut del Girona com a protagonista. El Huesca de la temporada 2018-2019, la temporada en la qual el Girona també va baixar i que va tenir com a entrenador les últimes 30 jornades a Francisco Rodríguez, qui va ser entrenador dels gironins en les dues finals de play-offs perdudes. Aquell Huesca va baixar amb 33 punts i 65 gols en contra, per tant, una mitja pràcticament dos gols per partit. En aquell cas, l'Osca va ser capaç de deixar la porteria a zero a la jornada 21.

L'explicació de per què el Girona no està en una situació molt més crítica té a veure amb el rendiment ofensiu...

Correcte i és que el rendiment ofensiu del Girona és de nivell "Champions", perquè els de Míchel són el cinquè equip de tota la Lliga que més gols ha marcat fins al moment, amb un total de 26, només per darrere dels quatre primers classificats: Barça, Madrid, Atlético de Madrid i Reial Societat i en el cas d'aquests dos últims només n'ha marcat dos menys i perquè ara duu més de 180' sense marcar.

Una salvació que apunta a ser més cara que les últimes temporades, però que repetint els números de la primera volta hauria de valer al Girona.

Excepte l'Elche, que sembla ja un equip condemnat a baixar a Segona Divisió després d'haver aconseguit només sis punts en tota la primera volta, hi ha fins a nou equips amb només cinc punts de diferència lluitant per evitar les dues places de descens que està en joc a la Lliga Smartbank.

A les últimes temporades la puntuació amb la qual s'ha marcat el descens ha estat la següent: T21-22: 38 punts / 20-21: 36 punts / 19-20: 36 punts / 18-19: 37 punts / 17-18: 29 punts.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad