Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

Un jutjat obliga la Lliga a inscriure Gavi

El Barça va demanar una mesura cautelar "d'extrema urgència" per evitar la sortida gratis del migcampista si no està inscrit abans del 30 de juny, tal i com diu el contracte

GIRONA, SPAIN - JANUARY 28: Gavi of FC Barcelona during the La Liga Santander match between Girona v FC Barcelona at the Estadi Municipal Montilivi on January 28, 2023 in Girona Spain (Photo by David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images) / Soccrates Images

Barcelona

Gir d'última hora en els esdeveniments. El Barça inscriurà Gavi al primer equip en aquest últim dia de mercat, després que el jutjat mercantil número 12 de Barcelona li hagi concedit una mesura cautelar per deixar temporalment sense efecte la resolució de la Lliga que impedia la inscripció del nou contracte del migcampista en aquest període hivernal. El jutjat dona la raó al Barça i la Lliga, tal i com ha pogut saber el 'Què t'hi Jugues', acatarà la decisió judicial tot i que la batallarà per revocar-la.

Segons la normativa de la Lliga, el Barça no podia inscriure ni Gavi ni Marcos Alonso en aquest mercat degut a que la propera temporada estarà excedit de límit salarial. Els contractes que vagin més enllà del 30 de juny d'aquest any no son acceptats per la Lliga si l'òrgan de validació no accepta el pla de tresoreria presentat pel club. Sempre segons la Lliga, en el cas del Barça, aquest pla de tresoreria és difícil d'entendre.

El club blaugrana va demanar al jutge una mesura cautelar "d'extrema urgència" per una raó. En el contracte signat al setembre, una clàusula permet Gavi sortir gratis si la inscripció no s'ha produït abans del 30 de juny. Amb aquest condicionant, el Barça havia d'inscriure el migcampista de Los Palacios en aquest mercat hivernal per evitar ensurts, encara que ell sempre ha mostrat la seva voluntat de quedar-se al Camp Nou.

En aquest sentit, després d'aquesta mesura cautelar, el Barça també treballa per poder inscriure el nou contracte de Marcos Alonso signat la setmana passada. Si no acabés inscrivint-lo avui 31 de gener, la inscripció comptaria com un nou fitxatge la propera temporada, amb la qual cosa s'hauria de regir per la normativa del 40% si el club estigués excedit de límit salarial, com ja reconeixen totes les parts. És a dir, per cada 4 milions inscrits se n'han d'alliberar 10.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad