Aquí CatalunyaAquí Catalunya
Sociedad

Sobre l'edatisme: "L'última etapa professional ha estat magnífica, d'aprendre i compartir"

El 78% de les empreses enquestades per la Fundació Pimec no ha incorporat cap empleat de més de 55 anys els darrers temps

REPORTATGE. Com afecta l'edatisme als majors de 45 anys?

REPORTATGE. Com afecta l'edatisme als majors de 45 anys?

21:10

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1674725999535/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

L'Anna Sanz ja està jubilada, però durant els darrers anys de la seva vida professional va patir l'edatisme, és a dir, la discriminació cap a una persona per raó d'edat a través d'estereotips i prejudicis. Amb la seva experiència desmunta tots els mites que acompanyen les persones majors de 45 anys: la impossible adaptació tecnològica i la mala convivència amb equips molt joves. Per a ella, no hi ha res més lluny de la realitat: "Som perfectament capaços d'adaptar-nos". "Els departaments de recursos humans són molt importants", assegura.

Com a sènior, a l'Anna la van venir a buscar amb 54 anys amb una oferta d'una companyia d'assegurances. Va ser una experiència magnífica, fins que per un canvi de direcció la van fer fora amb 61 anys. Tot i això, va poder entrar de nou a un procés de selecció, on la van contractar i es va incorporar en plena pandèmia fent teletreball. A l'empresa, no només va generar vincles molt forts convivint amb gent molt jove, sinó que va poder treballar només perquè li agradava, sense cap ambició ni condicionant. Això, va convertir aquesta etapa en la millor de la seva vida professional.

"Hem de girar la truita, hem d'empoderar les persones més grans de 45 anys i treure'ls-hi les frustracions", assegura la psicòloga de la Fundació de la Pimec, Elena Martínez. "Amb 45 anys ets jove, estàs en la plenitud de la teva forma i si no et contracten la societat perdem coneixement", apunta el president de la Fundació de la PIMEC, Josep Gónzalez.

Les conclusions de Pimec

La Fundació Pimec reclama la creació d'un nou tipus de contracte específic per a persones de més de 45 anys arran de les conclusions del seu informe sobre l'edatisme al món del treball. L'entitat assegura que bonificar les cotitzacions a la Seguretat Social dels desocupats de més edat animaria les empreses a contractar-los.

Així mateix, proposen crear plans de formació amb compromís d'ocupació per a aquest col·lectiu i implantar el "currículum cec" on no se sàpiga l'edat. Tal com constata una enquesta feta entre 354 empreses catalanes, el 78% no han incorporat cap treballador de més de 55 anys els darrers dos anys. Tanmateix, el 18,6% reconeix que només n'ha fitxat per a perfils directius o per a labors difícils d'ocupar.

Amb tot, l'enquesta revela que el 68% de les empreses no considera que l'edat els suposi un inconvenient a l'hora de contractar. Per contra, el 14% de les companyies si ho veuen un problema per les "exigències salarials" que implica incorporar perfils més 'sènior'. Altres enquestats mencionen les dificultats d'aquest grup en temes "d'integració i adaptació" o en noves tecnologies.

Segons la Fundació Pimec, gairebé la meitat de les empreses (46,3%) no s'han plantejat la necessitat de polítiques per a la contractació de talent sènior i més de la meitat (57,1%) no han proposat polítiques per afavorir la seva continuïtat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00