Tot és ComèdiaTot és Comèdia
Ocio y cultura

La biblioteca popular, amb Marta Cava

Amors sense sucre, cinc recomanacions literàries per a adults

SECCIÓ. La biblioteca popular

SECCIÓ. La biblioteca popular

13:54

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1674306396063/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Aquest dissabte al 'Tot és comèdia', la nostra bibliotecària de referència, la Marta Cava, ens porta una selecció de cinc llibres preciosos d'amor, però no d'aquell amor edulcorat-romanticot-intens... Feu un cop d'ull i escolteu la secció per conèixer millor els títols que ens proposa. Ah, i així podreu gaudir de la fantàstica banda sonora que acompanya cadascun dels títols: 'Cuando te canses de mi' de Nacho Vegas; 'L'adeu' del Petit de Cal Eril; 'Em dius que el nostre amor' de Toti Soler; 'La bola de cristall' de Manel; i 'Serà un abisme' de Ferran Palau.

1) Las ganas, de Santiago Lorenzo (Blackie) - De l’autor de 'Los asquerosos', aquesta és una de les primeres novel·les de l’autor. En Benito, és un empresari mediocre, trist i frustrat perquè fa molt temps que ni lliga ni té relacions sexuals amb dones perquè creu que és lleig i insuls. Els seus companys de feina es conxorxen per ajudar-lo i en Benito comença a creuar-se correus electrònics per feina amb una noia i els dos descobriran que són l'un per l’altra i professaran un amor incondicional i virtual. Quan per fi decideixen veure's cara a cara, la història s’esfondrarà com un castell de cartes.

2) Tres anys, d'Anton Txèkhov (Cal Carré) - Novel·la molt breu, ideal per perdre la por a llegir els “russos”. En Làptev és ric i lleig i la Iúlia una noia humil i bonica, no s’estimen, però decideixen casar-se, per veure si l'amor pot sorgir o bé és impossible forçar-ho. A partir d'aquí, l’autor reflexiona sobre l’amor: què és? Com es cultiva? Què fer quan les dues persones no senten el mateix?

3) Carta blanca, de Jordi Lafebre (Norma) - Un còmic que trenca amb els esquemes narratius tradicionals: coneixem la història d’una parella quan ja són grans i comencen una relació, a partir d’aquí anem tirant enrere al passat i anem descobrint qui són aquests dos personatges, com es van conèixer i perquè el seu amor ha superat dècades i dècades.

4) Llévame contigo, d'Anneli Furmark (Blackie) - Dues dones de mitjana edat s'enamoren un dia, de cop, després de conèixer-se i estar xerrant una llarga estona: una té un matrimoni amb un home i una altra, amb una altra dona. Totes dues s'estimen a les seves respectives parelles però a la vegada el què més desitgen és estar l'una amb l'altra, tot i saber que és molt complicat perquè no volen fer mal a les seves respectives parelles.

5) Nosaltres en la nit, de Kent Haruf (Angle) - L'Addie es una viuda que un dia es presenta a casa del seu veí, en Louis (també vidu) i li proposa dormir junts cada nit: no una relació d’amor i sexe, simplement tenir-se l'un a l’altre per fer-se companyia en la nit. Poc a poc la seva relació serà cada cop més estreta i íntima i amb força rebuig per part del seu entorn.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00