Tot és ComèdiaTot és Comèdia
Ocio y cultura

'Uppgivenhet' al TNC: "Parlar de resignació als nens és un fracàs"

La història d'uns joves refugiats bosnis que arriben al suposat paradís, Suècia. Però no tot surt com s'havien imaginat

ENTREVISTA. 'Uppgivenhet'

ENTREVISTA. 'Uppgivenhet'

20:22

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1673788077038/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Aquesta història ens situa a Estocolm. L’Ivan (Pau Escobar) i en Petar (Biel Castaño), dos germans, arriben il·lusionats a la capital sueca buscant una ciutat que els aculli, vénen fugint de Bòsnia. L’Inge (Diana Gómez) treballa al centre d'inclusió suec on arriben aquests dos joves. En teoria, aquest centre ha de servir com a porta d'entrada a la integració social, però a mesura que avança l'obra veurem que no tot són flors i violes i que no per ser nòrdic, és tot tan modèlic com vol semblar. Al centre també hi ha en Tarik (Quim Àvila), que fa anys que gaudeix d'aquest benestar nòrdic i col·labora amb l'Inge animant els qui acaben d'arribar. Aquests quatre personatges descobriran fins quan es pot mantenir l'esperança.

Bé, feta la introducció a 'Uppgivenhet', aquest diumenge han passat pel 'Tot és comèdia' els creadors de l'obra Daniel J. Meyer i Montse Rodríguez, i l'actor Quim Àvila. 'Uppgivenhet' no us podem dir què vol dir perquè us faríem un spoiler, de fet, el mateix Daniel demana que ni tan sols ho busqueu a Google "perquè una mica de misteri sempre va bé, si veniu a veure l'obra ho veureu". Amb ells tres hem parlat sobre la integració: "qui s'ha d'integrar? És només cosa dels nouvinguts o també els residents han d'aprendre altres coses d'altres cultures?" es pregunta en veu alta en Quim, quan parla del seu personatge Tarik. "Passa a Suècia però podria passar a qualsevol lloc. L'únic és que hem agafat Suècia per ser el paradigma de l'estat del benestar", apunta el Daniel.

Durant l'entrevista també podem escoltar dues alumnes de 14 anys que dimecres van anar a veure l'obra amb l'institut. Els convidats reflexionen sobre el fet d'amagar la veritat a vegades i sobre l'esperança, i sobre la importància de no parlar-li de resignació a un nen petit, "perquè quan ets petit, l'esperança ha de ser infinita".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00