Tot és ComèdiaTot és Comèdia
Ocio y cultura

La polèmica 'Tosca' al Liceu: n'hi havia per tant?

La versió de la famosa òpera de Puccini ha dividit el públic del Gran Teatre

'Tosca' al Tot és Comèdia

'Tosca' al Tot és Comèdia

17:12

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1673861729205/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Ha estat una de les notícies culturals més comentades dels últims dies i no, no parlarem de la Shakira i el Bizarrap. Té a veure amb l'òpera i estem parlant de la primera esbroncada de l'any al Gran Teatre del Liceu: l'estrena de la 'Tosca' del director Rafael R. Villalobos que ha dividit el públic. Xiulets i aplaudiments al final de la representació el dia de l'estrena. Però abans de començar el segon acte ja hi van haver les escridassades, sempre d'una part del públic, quan inesperadament va sonar una balada italiana dels anys cinquanta, 'Love in Portofino'. I a l'escenari a teló abaixat, apareixia Pier Paolo Passolini (el director de cinema italià assassinat) amb el seu amant en un joc de seducció. I aquí és quan alguns espectadors van començar a cridar allò de "Fora! On és Puccini"? I també la resposta d'alguna espectadora que deia "Calleu, sou uns carcas!".

"Que passi això és una demostració que l'òpera està més viva que mai", considera el director artístic del Gran Teatre del Liceu, Víctor García de Gomar, que ha passat aquest dissabte pel 'Tot és comèdia', i afegeix que "el que passa sobre els escenaris mai és innocent". Ha dit que venien d'anys "tranquils", però que no és la primera vegada -ni creu que sigui l'última- que una de les obres representades aixeca polèmica. Sobre això també n'ha parlat el Nacho Ferrer, que és autor del bloc 'Quadern d'òpera' (és un gran fan d'aquest gènere) i que ha vist 'Tosca' tres vegades. "Soc partidari que el públic pugui reaccionar en el moment que consideri. Jo també vaig protestar". Una altra de les polèmiques de l'obra té a veure precisament amb quin és el millor moment per protestar -sigui al teatre, cinema, etc.- quan no t'agrada el que veus.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00