Tot és ComèdiaTot és Comèdia
Ocio y cultura

Enric Ribes: "Als 97 anys, els escenaris encara són el motor de la transformista Gilda Love"

'Cantando en las azoteas' és un documental que ens explica la història de la Gilda, transformista del Raval

ENTREVISTA. Gilda Love

ENTREVISTA. Gilda Love

13:30

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1673183153791/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Compte enrere pels Gaudí (just d'aquí a dues setmanes, el diumenge 22 de gener), i en l'apartat de documentals una de les nominades és 'Catando en las azoteas' del director Enric Ribes que s'estrena a Filmin el dia 13 d'aquest mes. Una obra que barreja realitat i ficció amb el transformista més gran d'edat en actiu d'allò que se'n va dir la Barcelona 'canalla', Gilda Love. Pel 'Tot és comèdia' ha passat el director del llargmetratge, que ens ha explicat com va conèixer la protagonista d'aquest retrat tan íntim que, alhora, és un retrat magnífic del Raval.

Es van conèixer ara fa set anys. Ell va quedar meravellat amb la història de la Gilda, que va explicar en una de les actuacions que feia, però es va quedar amb ganes de saber-ne més. Des d'aquell dia, han construït una amistat que dura fins avui, que ha donat vida a un curtmetratge, després a 'Cantando en las azoteas' i fins i tot, a un Nadal plegats (aquestes festes l'Enric les ha passat amb ella). La Gilda va acabar perdent el pis on vivia al Raval, però han pogut ficcionar-ne un que s'hi assembla bastant, vestint-lo encara amb més detalls que ens permeten conèixer millor la protagonista. L'argument ens situa al centre de Barcelona, i és la vida de la Gilda amb més de 90 anys d'edat i la necessitat de continuar actuant quan la truquen per poder pagar el lloguer i les despeses. La ficció arriba quan de sobte, per uns fets que no depenen d'ella, s'ha de fer càrrec uns dies d'una nena de dos anys.

"Hem volgut crear un final més bonic que el que ha tingut", explica l'Enric. Es tracta d'un film que retrata d'una manera molt íntima i delicada el dia a dia d'aquesta artista que tal dia, va ser una de les transformistes més importants d'Espanya, també amiga de Carmen de Mairena. El rodatge es va fer durant la pandèmia, però en cap moment hi surt ni una sola mascareta.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00