Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

Les accions de l'Intercity pugen amb la visita del Barça

Analitzem amb David Valero, expert en finances, les fluctuacions a la borsa del rival del club blaugrana als setzens de final de la Copa del Rei

Les accions de l'Intercity pugen amb la visita del Barça

Les accions de l'Intercity pugen amb la visita del Barça

08:01

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1672834215614/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

El CF Intercity és el primer club espanyol en cotitzar a la borsa. El rival del Barça als setzens de final de la Copa del Rei es va refundar l'any 2017 -90 anys sent el GDC Sant Joan- i, després de tres ascensos en quatre temporades, va decidir sortir a borsa l'octubre del 2021. Les seves accions han fluctuat des dels 2,2€ per acció fins un mínim històric de 0,09€ per acció, assolit aquest novembre passat. Una baixada del 86%.

Però la classificació pels setzens de la Copa i la visita de Barça han ajudat a recuperar aquesta cotització fins els 0,42€. David Valero, expert en finances i habitual col·laborador del 'Què t'hi Jugues', no dona massa importància a aquestes fluctuacions borsàtils: "En aquest cas hem de tenir en compte que és una empresa molt petita, és a dir, que el volum que tenen totes les accions amb prou feina arriba a 2 milions d'euros, que realment és molt poc. Que el volum de l'empresa sigui petit fa que les oscil·lacions de preu puguin ser molt àmplies, és a dir, grans pujades i grans baixades. No faria gaire cas d'aquestes oscil·lacions perquè és una empresa que mentre no arribi a Segona perdrà diners cada any".

Valero creu que aquesta sortida a borsa és, bàsicament, una prova. "En aquest cas té cert component d'experiment, perquè això no ho havíem vist mai i crec que s'està testejant una mica com funciona el model de cotitzar a borsa dins els clubs de futbol. Bàsicament, la intenció principal ha de ser trobar una via per anar-se finançant o capitalitzant a mesura que vagin augmentant les necessitats de capital de l'entitat", explica l'expert financer.

Adrià Soldevila

Adrià Soldevila

Redactor de Deportes de SER Catalunya. Cubriendo la información del FC Barcelona desde 2014. Es autor...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00