Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

Elena Fort: "Hem de gestionar l'abonament de manera democràtica i col·lectiva"

Per al Barça-Espanyol de dissabte, el club blaugrana ha activat per primera vegada el Seient Lliure Invers. En parlem amb la vicepresidenta i portaveu de la junta directiva

Elena Fort: "Hem de gestionar l'abonament de manera democràtica i col·lectiva"

Elena Fort: "Hem de gestionar l'abonament de manera democràtica i col·lectiva"

13:07

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1672321546628/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

El dissabte vinent torna la Lliga al Camp Nou després de l'aturada pel Mundial de Qatar. I ho farà amb el vestit de gala, amb un derbi català entre el Barça i l'Espanyol que dona pas a la segona part de la temporada, la definitiva. En aquest partit s'ha activat una novetat per als socis abonats, allò que es coneix com el Seient Lliure Invertit. "Una vegada l'abonat no hagi assistit o alliberat en 10 partits, la gestió d'aquell abonament passa a ser del club. Si l'abonat no avisa el club en un període d'antelació de 72 hores, el club posa l'entrada al Seient Lliure", ha explicat al 'Què t'hi Jugues' la vicepresidenta institucional i portaveu de la junta directiva blaugrana, Elena Fort."Hem detectat un miler de socis que ni han alliberat ni han vingut", ha reconegut Fort.

"En cada partit el club gestionarà el seu abonament, però l'abonat ha pagat i podrà anar a cada partit que vulgui. Això sí, amb un requisit, haurà d'avisar que hi anirà abans de 72 hores del partit", ha insistit la vicepresidenta, que ha fet èmfasi en el privilegi que significa tenir un abonament al Camp Nou: "Com abonats ens hem de responsabilitzar que som titulars d'un abonament, que no podem deixar buit el seient i que ens hem de solidaritzar amb aquells que sí que hi volen anar. És un canvi de xip, un canvi de cultura. Hem de gestionar l'abonament de manera democràtica i col·lectiva".

En l'entorn social culer hi ha el mantra, instal·lat des de fa dècades, que el seient és propietat del soci que el paga. I no és exactament així. Elena Fort ho explica als micròfons de SER Catalunya: "Hi ha la sensació que som propietaris perquè és el nostre lloc i molts hi hem anat des de petits. Però és una cessió temporal, no hi ha una propietat sobre aquest abonament. Més enllà de destruir cap mantra, ens hem de conscienciar que l'abonament és un privilegi que tenim uns quants, que no el tenen tots els socis. No només tenim el dret de tenir-lo sinó també la responsabilitat de no deixar-lo buit".

En aquest derbi català no hi serà Robert Lewandowski, sancionat amb tres partits per tocar-se el nas després de ser expulsat per Gil Manzano a Pamplona, en el darrer compromís abans de l'aturada. El Comitè d'Apel·lació no va acceptar el recurs del Barça, com tampoc el va admetre el Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAD). Per enèsima vegada, el club l'ha defensat per boca de la seva vicepresidenta i portaveu: "El Barça ja va fer la seva defensa. Haurem de guanyar sense Robert, perquè guanyarem. Aquesta sanció no és justa, però davant les injustícies el Barça seguirà endavant i guanyarà el partit".

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad