Tribunales

"Moriràs, ho cremaré tot": Presó per a l'home que va intentar cremar viva a la seva parella a Lleida

La víctima assegura que l'acusat la va ruixar amb alcohol i acetona i va bloquejar l'entrada mentre li cridava "et mataré"

REPORTATGE. "Moriràs, ho cremaré tot": Presó per a l'home que va intentar cremar viva a la seva parella a Lleida

REPORTATGE. "Moriràs, ho cremaré tot": Presó per a l'home que va intentar cremar viva a la seva parella a Lleida

03:46

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1669883104016/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

El jutjat de Balaguer ha enviat a presó a l'home acusat d'intentar cremar viva aquest dilluns a la seva parella a Artesa de Segre, a Lleida. La jutgessa ho investiga per intent d'assassinat i incendi. La víctima, que segueix ingressada a l'hospital amb el 18% del cos cremat, ha explicat als Mossos que l'acusat va entrar al seu domicili de nit mentre ella dormia, va bloquejar la porta amb la nevera i la va ruixar primer amb alcohol i després amb acetona i li va calar foc al crit de "filla de puta, et mataré" i "moriràs, ho cremaré tot". L'acusat ha negat els fets i ha arremès contra la víctima davant la jutgessa: "quan està rabiosa no sap el que diu, quan es cabreja intenta fer mal a la gent".

La víctima no ha pogut ratificar la seva declaració davant la policia perquè segueix hospitalitzada, però ha demanat una ordre de protecció. Als investigadors que l'han visitat, els ha relatat que la nit del diumenge es va ficar al llit sobre les 23 h. Poc després, va veure com l'acusat, amb qui tenia una relació tempestuosa, entrava a casa i li regirava la bossa. No li va semblar estrany. Ho feia sovint, ha explicat la víctima, per a robar-li diners per a comprar droga. Així que quan va sentir que se n'anava, va tornar a adormir-se. Es va despertar al cap d'una estona, quan va tornar a entrar al pis. Aquesta vegada, segons la seva declaració, l'acusat va posar la nevera a la porta de manera que la víctima no pogués escapar.

Li va tirar un líquid per damunt que sospita que és un alcohol amb romaní que usa quan li fan mal les cames. "Això no s'encén, filla de puta", li va cridar per a després ruixar-li la cara amb acetona i calar-li foc. "Ara sí que moriràs, ho cremaré tot", li va cridar mentre la intentava escanyar, agafant-la pel coll. Quan va veure que també ell es cremava, segons la víctima, la va agafar i van sortir del domicili. Un testimoni va veure com al carrer, l'acusat la tirava a terra i li estirava el braç, mentre ella cridava de dolor. Després, va fugir. Abans, va rebutjar ajudar a una veïna que li demanava que li aconseguís una escala per a poder fugir de les flames. "No és el meu problema", li va dir ell. Aquest dimecres davant la jutgessa ha volgut desacreditar a la veïna: "té problemes psicològics", ha dit.

Aquella nit diversos veïns van sentir crits a casa de la víctima. No era la primera vegada que sentien les seves baralles. Una veïna, que fumava al balcó, va escoltar com a instants abans de l'incendi, ella li cridava "no em matis, si us plau, no em matis". Un altre inquilí de l'edifici ha declarat que feia poc, la víctima va haver de treure la clau del pis al detingut perquè no pogués entrar a la seva casa. El dilluns, van haver de fugir de les flames que presumptament va causar l'acusat. Una veïna va escapar lliscant per la canaleta de l'edifici, mentre la seva parella i fills seguien dins. Van aconseguir sortir sota una manta, per a evitar les flames. Fora al carrer, la víctima els va demanar ajuda, assegurant que la seva parella l'havia ruixat amb gasolina. Segons l'atestat policial, el pis va quedar totalment calcinat.

Quan els mossos van arribar al pis, l'acusat hi havia fugit / Àlex López

"Això no s'encén, filla de puta"

Quan els mossos van arribar al pis, l'acusat hi havia fugit. Es va resguardar a casa d'un conegut a Artesa de Segre. Es va presentar de matinada i li va demanar passar la nit, al·legant que a la seva casa hi havia un incendi. L'home va acabar avisant a la policia que el va detenir poc abans de les 8 h del matí. L'acusat dona una versió contrària. "Imprecisa" i plena de "contradiccions", segons la interlocutòria d'empresonament. L'home assegura que vivia amb la víctima des del mes d'abril. Reconeix que discutien molt i que quan ho feien, marxava i tornava al cap d'una estona. Aquell dia, segons ell, va passar el mateix.

L'home assegura que van discutir i se'n va anar. Quan va tornar al pis, diu, l'incendi ja havia començat. En seu judicial ha assegurat que quan va obrir la porta, va veure a la víctima en un matalàs en el menjador amb foc en la cara i als cabells. Es va acostar a ella, assegura, i va intentar apagar les flames amb les mans. Després, suposadament va agafar a la víctima en braços i la va treure al carrer. Segons la seva versió, va tornar al pis per a buscar al seu gos, al qual no va trobar. Més tard, va marxar perquè no volia que pensessin que havia estat ell el causant del foc. Si no va anar a l'hospital, ha dit, és perquè preferia fer-ho el matí següent "quan tingués el cap fred".

L'acusat, que no ha sabut explicar l'origen del foc, però sí que ha detallat on es trobaven els possibles líquids inflamables, com l'acetona o el seu encenedor, ha carregat contra la víctima i la resta de testimonis. L'informe forense descarta que el dia dels fets l'acusat hagués consumit tòxics. Malgrat que l'home ha demanat al tribunal quedar en llibertat per a no perdre la feina, oferint-se a presentar-se cada dia a la comissària dels Mossos, la jutgessa veu indicis suficients contra ell i ha decidit enviar-lo a presó, comunicada i sense fiança, per a evitar que es fugui o que intenti causar danys a l'entorn i propietats de la víctima.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00