Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

El Barça es planteja accions contra la nova normativa del Fair Play financer de LaLiga

El club considera que la patronal limita la gestió del seu propi patrimoni, essent una entitat privada

Barcelona's Spanish President Joan Laporta arrives for the 2022 Ballon d'Or France Football award ceremony at the Theatre du Chatelet in Paris on October 17, 2022. (Photo by FRANCK FIFE / AFP) (Photo by FRANCK FIFE/AFP via Getty Images) / FRANCK FIFE

Barcelona

Al Barça no ha agradat gens la nova normativa del límit salarial confeccionada per LaLiga que impedeix els clubs professionals vendre el seu patrimoni per finançar-se. Almenys, per utilizar-lo per poder inscriure jugadors. Parlant ras i curt: s'han acabat les palanques. Ja el mes de setembre passat, Javier Tebas va alertar de la poca conveniència per al Barça de seguir venent-se actius com els drets de televisió per recuperar un balanç que segueix generant pèrdues en el seu negoci ordinari. Ara, aquest avís s'ha convertit en realitat.

LaLiga ha modificat la seva normativa econòmica i ha imposat dues restriccions: en primer lloc, la venda d'actius fonamentals (l'estadi, el màrqueting, una ciutat esportiva, etc.) no computaran pels números del límit salarial; i en segon lloc, la cessió d'aquests actius per un període de temps (per exemple, vendre's un percentatge dels drets de televisió durant 25 anys) només podran computar fins un màxim del 5% del volum de negoci total cada temporada. És a dir, si un club ingressa 600 milions pels drets de televisió a 25 anys, aquests 600 milions es dividiran entre 25. I si un cop dividits, la xifra anual supera el 5% dels ingressos de la temporada, únicament computarà fins aquest 5%.

D'altra banda, LaLiga també obliga els clubs a entregar un pla d'inversió dels ingressos obtinguts per la venda extraordinària d'un futbolista. D'aquesta manera vol evitar un nou cas Neymar: se li haurà d'explicar què farà amb els diners si es produeix una venda com la del brasiler.

Cap d'aquests nous articles ha agradat el Barça. I és per això que, segons ha pogut saber el 'Què t'hi Jugues' de SER Catalunya, el club barcelonista està estudiant a fons la normativa per tal d'emprendre accions legals contra la mateixa Liga. Els gestors del Barça consideren que Tebas està limitant l'ús del patrimoni d'una entitat privada i treballen en tots els escenaris possibles per actuar a nivell jurídic. Tot i això, la decisió definitiva encara no està presa.

El proper estiu, la idea del Barça era vendre el 49% de Barça Licensing and Merchandising (BLM), el negoci de les botigues i el marxandatge oficial del club. Amb aquesta operació no només es pretén aixamplar el límit salarial per poder inscriure nous fitxatges, sino també millorar els ingressos d'aquesta unitat de negoci amb un soci industrial. Ara per ara, la majoria d'ofertes son de fons d'inversió, alguns d'ells vinculats amb el negoci de la roba i el marxandatge.

Adrià Soldevila

Adrià Soldevila

Redactor de Deportes de SER Catalunya. Cubriendo la información del FC Barcelona desde 2014. Es autor...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00