Tribunales

Condemnat a dos anys de presó per difondre fotos i dades de la víctima de la Manada de Pamplona

L'acusat, veí de Barcelona, haurà de pagar 20.000 euros d'indemnització per un delicte de revelació de secrets i un altre contra la indemnitat moral

Entrada principal de la Ciutat de la Justícia de Barcelona

Barcelona

Un jutjat de Barcelona ha condemnat a un exmilitar, veí del barri d'Horta, a una pena de dos anys de presó per difondre fotos i dades de la víctima de la coneguda com a "Manada de Pamplona", la jove agredida sexualment per cinc homes durant les festes de Sant Fermí de 2016. L'acusat ha admès que va pujar a un fòrum d'Internet tres publicacions amb la imatge del DNI de la víctima, el seu nom, cognoms, formació acadèmica, la direcció de la zona on vivia a més de fotografies de la víctima. Les parts han aconseguit un acord perquè l'acusat sigui condemnat per un delicte de revelació de secrets i un altre contra la indemnitat moral.

L'acusat no haurà d'ingressar a la presó, ja que el tribunal, que ha dictat sentència 'in voce' ha decidit suspendre la pena de presó, sempre que procedeixi al pagament d'una indemnització a la víctima de 20.000 euros a més d'una multa de 1.320 euros, a més de no delinquir ni tenir contacte amb la víctima. L'acusació demana que en cas de no complir el pagament, es faci responsable a "Foroparalelo.com", la web on es van publicar les dades i imatges.

Els documents que va publicar l'acusat van ser exposats davant un públic de més de 100.000 usuaris. A més de dades personals de la víctima, que l'acusat va treure de les xarxes socials, de la mateixa víctima i de les seves amistats, aquest exmilitar també va publicar, per primera vegada, algunes imatges de l'enregistrament de la violació, que els agressors van fer sense consentiment, coneixement ni autorització de la víctima. L'acusació considera a l'acusat un "agitador" del fòrum. "Aquest fòrum no és una associació, és una estructura amb una activitat remunerada", ha apuntat l'acusació popular.

La fiscalia demanava per a Eric C.T.G., que té antecedents no computables per a aquesta causa, una pena de dos anys i mig de presó, que l'acusació popular elevava a tres anys. La fiscalia manté que l'acusat va actuar "amb la intenció de burlar-se" i "causar inquietud moral en la víctima", "així com donar a conèixer les dades personals d'aquesta". El tribunal aplica contra l'acusat l'agreujant de gènere, però dos atenuants.

Les parts han acordat rebaixar la pena a l'acusat en entendre que, durant el moment dels fets, l'acusat va actuar sota els efectes de les drogues i, per tant, amb les capacitats disminuïdes. Tant acusacions com defensa, acorden rebaixar la pena també per dilacions indegudes, és a dir, atès que la causa s'ha prolongat molt de temps fins a arribar a judici.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00