Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

La Masia, la pedrera amb més mundialistes

El futbol base del Barça aporta Fins a 14 jugadors al Mundial de Qatar. Només l’Ajax iguala els números del Barça

Ansu Fati left winger of Barcelona and Spain, Ronald Araujo centre-back of Barcelona and Uruguay, Gavi central midfield of Barcelona and Spain and Eric Garcia centre-back of Barcelona and Spain looks on prior the UEFA Champions League group C match between FC Bayern München and FC Barcelona at Allianz Arena on September 13, 2022 in Munich, Germany. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images) / NurPhoto

Barcelona

El futbol base del FC Barcelona és la pedrera amb més presència al Mundial. El club blaugrana aporta fins a 14 futbolistes, empatat a efectius amb l’Ajax d’Amsterdam. En l’estudi realitzat s’ha computat com a jugador del futbol base qualsevol futbolista que ha jugat, com a mínim, amb el filial.

Els jugadors que representen el seu país després de formar-se al futbol base del Barça són Messi (Argentina), Xavi Simons (Països Baixos), Eric Garcia, Dani Olmo, Jordi Alba, Busquets, Gavi, Ansu Fati (Espanya), Ronald Araújo (Uruguay), Paik (Korea), Onana, Hongla (Camerun), Ez Abde (Marroc) i Takefusa Kubo (Japó). D’aquests catorze jugadors, sis continuen a la plantilla del Barça i un està cedit amb contracte en vigor amb el club.

L’únic equip capaç d’igualar el número de jugadors del Barça és l’Ajax, que ha format un gran gruix de jugadors que representen la selecció neerlandesa. Tot i això, l’Ajax només manté tres jugadors a la seva plantilla dels 14 que ha format i disputen la Copa del Món.

Altres grans d’Europa com el Madrid han format fins a 12 jugadors que jugaran a Qatar, comptant Vinicius i Rodrygo que hi van jugar de manera curta i circumstancial. D’aquests 12 futbolistes, 4 continuen a la disciplina blanca: Carvajal, Valverde i els dos brasilers. També aporten més de 10 jugadors el Manchester City (11), PSG (10) i d’altres conjunts més petits, que conformen el gran gruix de seleccions “outsiders”. L’Al Sadd aporta 11 jugadors formats al seu futbol base a la selecció de Qatar, l’Sporting Club és un gran generador de futbolistes per Portugal (10) i l’Anderlcht ho és de Bèlgica (11).

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad