Tot és ComèdiaTot és Comèdia
Ocio y cultura

'La Ruta', més enllà del "desfase"

Atresplayer estrena la primera sèrie sobre la Ruta del Bakalao per trencar tòpics

ENTREVISTA. La Ruta

ENTREVISTA. La Ruta

20:10

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1668257826741/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Elisabet Casanovas, Àlex Monner (que han passat pel 'Tot és comèdia') i la resta de protagonistes de la sèrie, Ricardo Gómez ('Cuéntame'), Claudia Salas ('Élite') i Guillem Barbosa, no havien nascut quan la Ruta del Bakalao ja vivia les seves hores més baixes a pincipis dels 90. Ara, fan un viatge en el temps per reivindicar la cara B d'aquell fenomen. És la primera producció audiovisual dedicada a la coneguda també com a Ruta Destroy.

Pel creador de la sèrie, Borja Soler, la moguda valenciana va ser molt més que drogues i excessos. Les discoteques van ser pioneres en difondre la música electrònica més d'avantguarda del moment. I el disseny gràfic i les il.lustracions de "flyers", cartells i logotips també van marcar època. Just aquest any l'IVAM hi ha dedicat una exposició que en reconeix el valor artístic.

A La Ruta veiem l'evolució d'un grup d'amics apassionats de la festa al llarg dels anys. Un dels trets interessants de la sèrie és que la història s'explica cap enrere. En el primer episodi situat el 1993 assistim al final de la colla, un final que coincideix amb la decadència de la ruta. I a partir d'allà, la sèrie va fent salts temporals fins que arriba a l'adolescència dels amics a principis dels 80.

Amb Luis Costa, dj, periodista i autor del llibre 'Bakalao: historia oral de la música de baile en Valencia', hem posat context a un fenomen que va patir l'estigma per l'enfoc sensacionalista d'alguns mitjans de l'època. En molts reportatges es posava el focus sobretot en elements "problemàtics" com el consum abusiu de drogues.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00