Sociedad

Trànsit i Ministeri redueixen la velocitat de l'AP-7 al voltant de Barcelona i les Terres de l'Ebre

Per reduir l'accidentalitat, s'implantarà també a la ronda de Girona una mesura pionera: el carril de la dreta de l’autopista estarà reservat per als vehicles entrin o surtin de l'autopista

ENTREVISTA. Sergi Saurí, president del CENIT, valora les noves actuacions sobre l'AP7

ENTREVISTA. Sergi Saurí, president del CENIT, valora les noves actuacions sobre l'AP7

09:16

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1668068975569/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

El Servei Català de Trànsit i el ministeri de Transports han acordat actuacions sobre 4 trams de l'autopista AP-7 amb una elevada sinistralitat. La més destacada és la reducció de la velocitat màxima de la via en dos trams que sumen 60 quilòmetres, un al voltant de l'àrea de Barcelona i altre a les Terres de l'Ebre. A Girona s'implantarà una mesura pionera per garantir que les entrades i sortides de l'autopista es fan amb més seguretat i a Tarragona, entre Altafulla i Constantí, s'instal·larà un radar de tram per controlar l'excés de velocitat.

Els responsables de Trànsit i del ministeri de Transports han decidit reduir la velocitat a 100 km/h en el tram de l'AP-7 a les Terres de l'Ebre que va de Calafat a l'Ampolla. I també en el recorregut que fa de circumval·lació de l'àrea de Barcelona, entre el Papiol i Montornès del Vallès. En aquest darrer tram, més endavant, s'implantarà també un sistema de velocitat variable que, en funció de les condicions del trànsit per rebaixar-la encara més.

El Servei Català del Trànsit havia proposat reduir la velocitat també entre Altafulla i Constantí, a Tarragona. Però en aquest tram finalment s'ha decidit controlar millor que es respecta la velocitat màxima actual, de 120 km/h, i s’hi instal·larà un radar de tram en sentit Sud.

Pla d'actuació per reduir la sinistralitat a l'AP7 / Trànsit

Carril reservat per entrar i sortir

Trànsit i ministeri de Transports han acordat també una mesura pionera al tram de l'AP-7 al voltant de Girona que té 4 carrils. El que faran és reservar el carril de la dreta només per als vehicles que es preparen per sortir de la via o incorporar-se a l'autopista. La idea és donar més temps als vehicles per poder entrar i abandonar la via i en aquest carril reservat la velocitat màxima serà de 80 km/h.

Els responsables de Trànsit i del ministeri de Transports asseguren que l'acord per actuar en aquesta via és fruit del treball conjunt per reduir l'accidentalitat i millorar la funcionalitat de l'autopista AP-7, on hi ha hagut un increment de trànsit del 40% des de la desaparició dels peatges i un augment de la sinistralitat. L'AP-7 concentra el 17 % de les víctimes mortals del 2022.

El director del Servei Català del Trànsit, Ramon Lamiel, ha assegurat que prenent mesures per reduir la sinistralitat disminuiran les víctimes, però també les retencions en aquesta via. Lamiel assegura que la congestió provocada per accidents ha augmentat en un 98%, pràcticament s’ha doblat, en aquesta via des de la desaparició dels peatges.

El secretari general d’Infraestructures del ministeri, Xavier Flores, ha explicat que les mesures presentades avui se sumen a d’altres que ja s’han aplicat a l’AP-7 en els darrers mesos per millorar la seguretat i la funcionalitat de la via. Ha recordat també que el Ministeri té previst construir nous carrils en alguns trams de l’AP-7 i millorar alguns dels accessos en aquesta autopista.

La reducció de la velocitat a l’AP-7 entrarà en funcionament de manera immediata, segons Flores, és qüestió de setmanes, màxim un mes, perquè es tracta bàsicament de canvis de senyalització.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00