Hora 14 CatalunyaHora 14 Catalunya
Sociedad

Les obres per allargar les andanes de l'estació de Rodalies d’Arc de Triomf començaran l’any que ve

Renfe ha adjudicat aquesta actuació que permetrà incrementar la capacitat dels trens de les línies R1, R3 i R4 fins als 2.000 viatgers

El projecte ha estat especialment reivindicat pels ajuntaments i usuaris de la línia del Maresme que és la que porta més usuaris de totes les que passen per Arc de Triomf

Renfe ha adjudicat les obres per allargar les andanes de l'estació d'Arc de Triomf per poder posar trens amb més capacitat a les línies de Rodalies R1, R3 i R4. Segons fonts de l'operadora, els combois podran ser de 200 metres de llargada i portar fins a 2.000 viatgers, 600 més que ara. Aquesta actuació s'espera des de fa 15 anys, va arribar a estar adjudicada, però l'empresa es va fer enrere i s'ha hagut de repetir tot el procés.

Amb els túnels que creuen Barcelona saturats a l'hora punta, l'única manera d'incrementar l'oferta a les línies R1, R3 i R4 és ampliar la capacitat dels trens. I això fins ara no s'ha fet, entre d'altres coses, perquè les andanes de l'estació d'Arc de Triomf no permeten composicions de 200 metres. Si circulessin combois d'aquesta longitud, les portes dels vagons del final no es podrien obrir perquè quedarien dins del túnel, fora de l'andana. Per això, allargar les andanes en aquesta estació és una actuació que ja es recollia al Pla de Rodalies 2008-2015 i que està contemplada en l’actual.

El projecte ha estat especialment reivindicat pels ajuntaments i usuaris de la línia del Maresme que és la que porta més usuaris de totes les que passen per Arc de Triomf.

Un procés molt llarg

Les obres per allargar les andanes de l’estació d’Arc de Triomf es van arriba a adjudicar l'any 2017, però l'empresa adjudicatària, AZVI S.A., es va fer enrere. Un cop resolt el contracte amb aquesta empresa, el procés va haver tornar a començar. I a l’abril d’aquest any, el secretari general d’Infraestructures, Xavier Flores, explicava en una conferència al Cercle d’Infraestructures, que aquesta era una de les primeres obres per les que va preguntar quan va arribar al ministeri al gener. Una actuació, va afegir, que és “relativament modesta pel que fa al cost econòmic, però que significarà, en el cas de la R1, de la línia del Maresme, un increment de capacitat d’entre el 30% i el 35%.

La tornada a la casella de sortida en aquesta actuació s'ha aprofitat, segons Renfe, per incorporar millores al projecte original. S'allargaran les andanes i s'aixecaran per facilitat l'accés als trens, també s’instal·larà un nou ascensor i unes altres escales mecàniques i es millorarà l'enllumenat al vestíbul i les andanes.

Els treballs per allargar les andanes seran complexos en una estació que utilitzen diàriament 25.000 persones. La previsió és que les obres puguin començar durant el primer trimestres de l'any que ve i que s'acabin a primers del 2024.

El cost de les obres s'acosta als 3 milions d'euros i les executarà la Unió Temporal d'Empreses Contratas Vilor S.L.-López Instalaciones eléctricas.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00