Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Baloncesto

Jordi Bertomeu: "Els clubs han d'oferir la competició més bona, i és la que els millors equips juguin més vegades entre ells"

Al 'Què t'hi Jugues!' parlem amb Jordi Bertomeu, fins fa poc president de l'Eurolliga de bàsquet, un càrrec que ha mantingut durant més de 22 anys

Barcelona

Aquest matí al 'Què t'hi Jugues!' hem parlat amb Jordi Bertomeu, qui fins fa poc era president de l'Eurolliga de bàsquet, un càrrec que ha mantingut durant més de 22 anys. La seva sortida es va decidir en una votació molt ajustada, amb 6 vots partidaris de canviar de responsable i 5 en contra, i a SER Catalunya Jordi Bertomeu ha explicat aquesta sortida. "Normalment hi ha canvis quan les coses no van bé, però resulta que quan jo deixo l'Eurolliga la deixo en els números més grans en molts nivells. No hi ha hagut una explicació del motiu d'aquesta votació tan justa que ha fet canviar la gestió de l'Eurolliga", ha detallat Bertomeu, qui ha afegit: "és una època passada, una època fantàstica. Juntament amb el meu equip hem provocat un impacte i hem fet un canvi estructural en el bàsquet europeu".

Amb Jordi Bertomeu també hem parlat sobre un dels temes d'actualitat al món del bàsuqet, que és el fet que Dubai es postula per ser l'sponsor principal de l'Eurolliga i per acollir-hi una Final 4. "Jo vaig començar a parlar del projecte de Dubai al mes de febrer. Havia parlat amb molts projectes similars, però aquest em va semblar diferent, molt més seriós dels que hi havia hagut anteriorment", ha explicat Bertomeu als micròfons de SER Catalunya, i ha detallat: "és una cosa nova, evidentment que provocarà algunes reticències, però crec que és una bona oportunitat per incorporar equips de Dubai i pot aportar coses, li donen una visió molt més global a la lliga. És un projecte que s'ha de madurar, perquè no és fàcil, però una idea d'aquest tipus crec que és interessant".

Jordi Bertomeu: "Els clubs han d'oferir la competició més bona, i és la que els millors equips juguin més vegades entre ells"

15:51

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1667397190500/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Al 'Què t'hi Jugues!' també hem analitzat amb Jordi Bertomeu la possibilitat de que la NBA vagi guanyant terreny a Europa. "Pot fer-ho perquè la NBA té una capacitat enorme de gestionar coses, i una gran potència de marca. Jo crec que pot fer-ho i de fet imagino que voldrà fer-ho, perquè la NBA el que vol és crèixer", ha reflexionat Bertomeu als micròfons de SER Catalunya.

És possible, com en el bàsquet, una Superlliga al futbol?

Preguntat pel futur de la Superlliga de futbol, Jordi Bertomeu ha estat clar: "els clubs han de decidir i han d'oferir als seus aficionats la competició més bona possible, aquesta és la seva obligació, i la millor competició possible és la que els millors equips juguin més vegades entre ells mateixos". A més, Bertomeu ha destacat que "l'Eurolliga és una referència", però que "un no pot pensar que les coses hagin de ser iguals, no es poden duplicar models".

"És evident que és el futur. No crec que sigui exactament igual que l'Eurolliga, el futbol té altres dimensions i altres característiques. No seria bo que fos idèntic, però que l'eix vertebrador dels principis de l'Eurolliga són traslladables al futbol no hi ha cap mena de dubte", ha explicat Bertomeu a SER Catalunya sobre el futur de la Superlliga de futbol i les similituds amb l'Eurolliga.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00