Tot és ComèdiaTot és Comèdia
Ocio y cultura

'Golfus de Roma', la comèdia musical pallassa

L'únic gran musical en català de l'any omple de riures el Teatre Condal de Barcelona

Golfus de Roma

Golfus de Roma

13:12

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1667135235300/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

El títol original d'aquest clàssic d'Stephen Sondheim estrenat l'any 1962 és 'A funny thing happened on the way to the Forum', però aquí sempre se n'ha dit 'Golfus de Roma', "un nom que se'l va inventar el crític Jaume Figueras per a l'adaptació cinematogràfica del musical", ha recordat Dani Anglès al 'Tot és comèdia'. Anglès firma la versió catalana de l'obra, dedicada als artistes que ens fan riure, especialment els pallassos.

L'espectacle està ambientat en l'antiga Roma i basat en les comèdies de Plaute. És una producció de gran format amb una vintena d'actors i músics. Jordi Bosch encapçala el repartiment fent de Pseudolus, l'esclau que busca la llibertat a tota costa, i enreda la resta de personatges amb mentides i aventures cada vegada més recargolades. Mercè Martínez, Eloi Gómez o Frank Capdet -que també ha passat pel programa- son altres protagonistes del muntatge.

Fa uns dies, davant l'assistència fluixa d'espectadors a l'espectacle, Mercè Martínez va "esclatar" a twitter: "on són ara tots aquells que es queixen perquè no hi ha musicals de gran format en català? Ha arribat un punt que s'ha de fer una mica d'activisme amb això de la llengua".

Després de fer-se viral, el nombre d'espectadors al teatre ha anat recuperant-se, expliquen fonts de la companyia.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00