Sociedad

Els Mossos proven un sistema per detectar manipulacions de tacògraf sense aturar els camions

Hi ha preocupació entre els responsables de trànsit per l'incompliment dels descansos obligatoris que estan detectant en els controls als vehicles de gran tonatge

Reportatge. Els Mossos fan un macro control a camions

Reportatge. Els Mossos fan un macro control a camions

02:48

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1666976302397/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Els Mossos han fet una prova pilot amb un sistema tecnològic que és capaç de llegir els tacògrafs dels camions més moderns i saber, sense necessitat d'aturar-los, si s'han manipulat aquests aparells on queden registrades, per exemple, les hores de conducció. L'inspector Andreu González, cap de la divisió de trànsit, explica que els preocupa l'elevat nombre de transportistes que incompleixen els descansos reglamentaris. Andreu González diu que l'excés d'hores de conducció i no respectar el descans "repercuteix en la seguretat viària perquè genera fatiga entre els conductors i els reflexes disminueixen".

Sobres les causes dels incompliments, Mossos i transportistes apunten a les condicions de treball d'una part del sector. Mauricio, un dels camioners que va ser aturat al control de dijous, diu que el transportista té la pressió d'entregar a temps la mercaderia. Explica que "a vegades la mercaderia no està a punt, et carreguen tard el camió i els que es queden sense temps per fer l'entrega som nosaltres".

Els Mossos van aturar 96 camions al macro control de l'antic peatge de la Roca del Vallès. Un d'ells era un transportista Búlgar que venia de França i anava a Granollers, carregat de ferralla. El seu tacògraf va mostrar als Mossos dos incompliments: el 4 i el 6 d'octubre va conduir una hora més del que marca la normativa. Els agents van detectar incompliments dels temps de conducció en altres 15 vehicles. Excepcionalment en aquest control hi va participar també la Inspecció de Treball.

Els agents en tres hores van immobilitzar 4 camions: dos per excés de pes i altres dos perquè els conductors van donar positiu en alcohol.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00