Última hora

FRANCIA Detenido el hombre que amenazaba con inmolarse en el consulado de Irán en París

Tot és ComèdiaTot és Comèdia
Ocio y cultura

La biblioteca popular, amb Marta Cava

Celebrem el dia mundial de les biblioteques amb cinc recomanacions literàries

SECCIÓ. Biblioteca Popular

SECCIÓ. Biblioteca Popular

14:56

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1666527174841/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Amb motiu del dia dedicat a les biblioteques, al 'Tot és comèdia' la nostra bibliotecària de referència, la Marta Cava, ens ha seleccionat cinc títols que tenen com a protagonistes aquests temples de la lectura. A veure què us semblen:

1. El segrest de la bibliotecària, de Margaret Mahy (Viena). Llibre infantil il·lustrat per Quentin Blake. Un grup de segrestadors vol segrestar a la bibliotecària del poble perquè saben que sense ella la biblioteca no pot funcionar i l’ajuntament pagarà un rescat molt generós per evitar que això passi. Els segrestadors, finalment, acabaran descobrint que la bibliotecària és encara més important del que creien.

2. La biblioteca en llamas, de Susan Orlean (segell Temas de Hoy). És un relat periodístic, el 26 d’abril de 1986 hi ha un gran incendi a la biblioteca de Los Ángeles eclipsat per Txernòbil. Va durar 7 hores, van cremar 400.000 documents. L’autora intercala la investigació de l'incendi amb la història de la biblioteca i les activitats i el funcionament de la biblioteca en l'actualitat.

3. Palacios del pueblo, d'Erik Klinberg (Capitán Swing). Assaig sobre la importància que té la biblioteca en les comunitats: activitats que s'hi fan, vessant més social i com és un espai per tots els públics de totes les edats. També parla de parcs, places, platges, etc. Però la biblioteca apareix en cada capítol.

4. Embolic a la biblioselva, d'Irene Verdú i César Barceló (La Galera). Premi Emili Teixidor 2022 (primers lectors), en aquest llibre, la bibliotecària (zebra) marxa de vacances i necessita algú que la substitueixi. Entrevistarà als animals de la jungla, tots tenen un talent, però tots tenen aptituds per treballar en una bibliol. És ideal pels petits que vulguin saber com funciona la biblioteca i pels adults que es pensen que treballar en una biblio és molt fàcil.

5. Les bibliotecàries (Morsa). Diari escrit per les bibliotecàries de la biblioteca Pere Vila, escrit per les bibliotecàries Rosa Sarrado i Concepció Múnera. Estan il·lustrats per Elisa Pereza. Comprenen de l’any 1933 al 1939 i mostren com era el dia a dia a la biblioteca: què feien, què demanaven els usuaris però a mesura que avança també es comença a veure els inicis de la Guerra Civil.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00