Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

Marc Ciria: "La urgència d'inscriure jugadors ha primat per sobre d'escollir un soci adequat"

Avui al 'Què T'hi Jugues!', analitzem la situació econòmica del Barça amb l'economista Marc Ciria

Marc Ciria: "La urgència d'inscriure jugadors ha primat per sobre d'escollir un soci adequat"

Marc Ciria: "La urgència d'inscriure jugadors ha primat per sobre d'escollir un soci adequat"

14:41

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1660130319092/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Aquest cap de setmana torna la Lliga i el Barça segueix sense poder inscriure els reforços. L'equip de Xavi ha fitxat il·lusió, com va prometre Laporta, però els números encara son els que eren i Tebas també. La Lliga té diferències de comptabilitat amb el que ha presentat el Barça i, de moment, no s'ha pogut inscriure ni a Lewandowski, ni a Raphinha ni fins i tot a Dembélé. Com a primer recurs, la junta ha tornat a activar una palanca, la quarta, i s'ha venut un 25% més de Barça Studios.

L'operació és similar a la venda que va fer a socios.com, però aquest cop ha canviat el soci estratègic per un fons d'inversió: "És una situació d'urgència, s'han d'inscriure jugadors i això ha primat per sobre d'escollir el soci adequat", valora Marc Ciria al 'Què T'hi Jugues!'. L'economista té "dubtes" sobre el fons d'inversió que s'ha triat com a soci: GDA Luma està especialitzat a invertir en companyies que tenen problemes de balanç i amb possibilitats de fallida. No és un partner estratègic".

El Barça necessita alliberar entre 30 i 40 milions per poder inscriure. I amb la quarta palanca no n'hi ha prou. Cal gestionar sortides, però en els últims dies, també s'ha començat a negociar amb jugadors perquè facin un esforç. D'una banda, es vol tornar a les condicions contractuals de prerenovació de De Jong, Piqué, Lenglet i Ter Stegen. Per l'altra, els conceptes de diferiment han tornat sobre la taula, per exemple amb Busquets. Per Ciria, tot el que sigui diferir serà caure a la "mateixa trampa" dels anys anteriors. "Això va de reduir, si no mai serem sostenibles", defensa l'economista que demana un esforç als capitans: "Han estat anys cobrant el doble que en altres clubs que ens han passat per sobre a Europa, ara han de fer un esforç".

Una implicació que segons Ciria, el club ja ha fet, per complir amb la Lliga. Però per la patronal no n'hi ha prou. "No entenc que el Barça s'hagi devaluat i fins i tot venut patrimoni i que la lliga encara posi traves". Hi ha vuit clubs en la mateixa situació. Tebas a banda, per Ciria és important que el Barça sigui sostenible, sobretot pel canvi de context que tindrà a partir de la temporada que ve. "L'equip jugarà a Montjuïc, i, per tant, el ticketing baixarà", preveu i demana que, amb les palanques, quedin prou recursos per tenir caixes.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00