Aquí, amb Josep CuníAquí, amb Josep Cuní
Política

Dolors Feliu: "Fixem el nou horitzó per la independència, com a molt tard, el febrer de 2025, les properes eleccions al Parlament"

La nova presidenta de l’ANC, diu a l’Aquí Cuní que “si es pogués fer un referèndum, seria molt bona opció, però no sembla possible. No podem esperar una cosa que l’estat espanyol no té intenció que arribi”

ENTREVISTA Dolors Feliu (presidenta ANC) "Fixem el nou horitzó per la independència, com a molt tard, el febrer de 2025, les properes eleccions al Parlament"

ENTREVISTA Dolors Feliu (presidenta ANC) "Fixem el nou horitzó per la independència, com a molt tard, el febrer de 2025, les properes eleccions al Parlament"

22:13

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1653290470_720_cut/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Per l’Aquí amb Josep Cuní ha passat la nova presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Dolors Feliu, que ha fixat la “data o horitzó” per la independència: “Les properes eleccions al Parlament, utilitzant les eines marcades pel nostre full de ruta. Com a molt tard, el febrer de 2025. Si es pogués fer un referèndum seria molt bona opció, però no sembla possible. No podem esperar una cosa que l’estat espanyol no té intenció que arribi.”

I Feliu carrega contra Esquerra, Junts i la CUP: “Avui en dia, segurament a una candidatura transversal independentista no hi seria cap dels tres partits , perquè no han mostrat pulsió independentista, no ho són prou”

Feliu s’ha mostrat “decebuda per l’any de legislatura independentista. El 52 per cent dels vots independentistes no es reflecteixen. Hi ha molta decepció de molta gent de base independentista. Del primer any de govern, el balanç que faig és que s’han intentat polítiques que no han tingut fruit i s’ha de moure fitxa per sortir d’un immobilisme total pel que fa a la independència o la llengua.”

En relació amb la polèmica del català a l’escola, apunta que reivindiquen “una defensa clara del català, en la línia de Plataforma per la Llengua.”

I pel que fa a la pèrdua de força de l’Assemblea, reconeix que “en aquests moments, a les eleccions de l’ANC ha votat molta menys gent, però és un problema de com ha passat aquests cinc anys el moviment independentista, hem passat la COVID i la repressió. L’independentisme encara hi és, es veu al carrer. Se li ha de posar el moment, quan la gent vegi que hi ha esperança, hi serà.”

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00