Ocio y cultura

Sílvia Subirós: "La pel·licula vol obrir la porta al llegat femení, de les dones que hem posat en l'anonimat"

Parlem amb ella sobre el documental "La cuina dels homes", que es presenta avui als cinemes Aribau de Barcelona

Fotograma de la pel·lícula

Fotograma de la pel·lícula / Cedida

Figueres

El documental "La cuina dels homes" arranca amb homes cuinant, dones menjant i amb una conversa entre la seva directora, Sílvia Subirós i Mercader, i el seu pare, Jaume Subirós.

Jaume Subirós, cuiner, va ser l'home que va agafar les regnes del Motel de Figueres quan Josep Mercader, el seu fundador, va morir prematurament l'any 1979.

El projecte del documental neix amb la idea de ser un film sobre l'avi de Sílvia Subirós, Josep Mercader. Malgrat això, mentre avançava amb la investigació, a la cineasta li sorgeix una pregunta "perquè sé tantes coses del meu avi, i tan poques de la meva àvia?".

Seguint aquest fil, Subirós -l'única dels quatre fills de la família que no es dedica a la restauració- reflexiona en el documental sobre el paper de les dones a la seva família. La seva vida sempre ha estat fora de les cuines. "La pel·lícula vol obrir la porta al llegat femení, de les dones que hem posat en l'anonimat" ens explica.

Un documental "ha canviat la relació que tenia amb els meus pares" diu Subirós, "ara ens entenem molt millor".

"La cuina dels homes” fa dos dies que es pot veure a Filmin i avui es presenta als cinemes Aribau, amb un col·loqui a les 7 de la tarda.

Escolta tota la conversa aquí:

Silvia Subirós i Mercader, cineasta

11:08

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000028322/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00