Sociedad

Canvis al model educatiu i a la plantilla de la URV, principals propostes

Darrers dies de campanya pels tres aspirants a ocupar el rectorat de la Universitat Rovira i Virgili durant els propers quatre anys

Mercè Gisbert, Maria José Figueras i Josep Pallarès. Candidats a rectora/or de la URV

Tarragona

Els tres candidats al rectorat de la URV tanquen la campanya amb missatges comuns de canvi de model educatiu i la necessitat de renovar la plantilla. Maria José Figueras, que ha estat rectora els darrers quatre anys, opta a la reelecció enfrontant-se amb Mercè Gisbert, doctora en Ciències de l'Educació, i Josep Pallarès, doctor en Ciències Físiques. Per primera vegada hi ha tres candidatures: tres plantejaments diferents però alguns nexes com ara la reestructuració dels equips docents, ja que ens els propers anys hi haurà més de 400 jubilacions i cal un relleu generacional. Pel que fa al pla d'estudis, aposten per una transformació que posi a l'alumne al centre amb competències transversals i un ensenyament més digitalitzat que ha agafat embranzida amb la pandèmia. Tots tres han passat pels micròfons de SER Tarragona-Ràdio Reus per explicar les seves propostes, resumides al programa Aquí Camp de Tarragona.

Les votacions seran electròniques de dilluns a dimecres vinent. L’elecció correspon a tots els col·lectius de la comunitat universitària, que tenen diferents pesos en el vot: el professorat doctor amb vinculació permanent un 51%, la resta del col·lectiu docent i investigador un 12%, els estudiants un 20% i el personal d’administració i serveis un 17%. El candidat o candidata que obtingui el suport proporcional de més de la meitat dels vots, un cop aplicada la ponderació, serà proclamat rector o rectora. Ara bé, si cap candidatura assoleix el 50% dels vots ponderats, serà necessària una segona votació, a la qual només podran concórrer els dos candidats que hagin rebut més suports en la primera volta.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00