Sociedad

Foment i COELL denuncien que el Govern ha "abandonat" Lleida i ha ignorat els seus empresaris

Manca d'inversions, desatenció, greuge comparatiu amb altres zones de Catalunya i deslocalització d'empreses són alguns dels perjudicis que les patronals empresarials han posat de manifest

Un moment de la Roda de premsa a la COELL després de la reunió del president de Foment, Josep Sánchez Llibre amb empresaris de Lleida.

Lleida

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, traslladarà al president de la Generalitat, Pere Aragonès, el "sentiment de desemparament, oblit i desídia" que, segons ha afirmat, li han expressat els empresaris lleidatans en una reunió aquest dijous a la COELL. La raó: manca d'inversió i greuge comparatiu de Lleida respecte a la resta de Catalunya. Ha assegurat que "La Coell se sent oblidada, abandonada, ignorada i desemparada" per part de les administracions.

Josep Sánchez-Llibre: "Els empresaris de Lleida se senten desatesos, ignorats (pel Govern) i això és desídia"

01:33

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000032437/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

"Diem prou perquè les empreses i es deslocalitzen perquè no tenen prou oportunitats de negoci i el talent marxa perquè no té oportunitats professionals", ha assenyalat per la seva banda el president de la COELL, Josep Maria Gardeñes. I, és que, més de 400 empreses lleidatanes han marxar a altres territoris en els darrers cinc anys, sobretot cap a l'àrea metropolitana de Barcelona i l'Aragó, segons revela un estudi de la Cambra de Comerç de Lleida elaborat per la UPF i la UdL, presentat fa unes mesos.

El president de la COELL ha fet responsable d'aquesta situació -falta d'inversions i greuge comparatiu- tant a la Generalitat com al Govern de l'Estat i ha demanat "valentia" a les administracions locals -en referència a la Paeria i la Diputació principalment- per lluitar per revertir el que Sánchez Llibre ha qualificat de "desídia" i "desatenció" cap a les comarques de Lleida.

Sánchez Llibre s'ha reunit amb la junta de la COELL per explicar la integració de Fepime dins de Foment, cosa que reforça la veu de les associacions empresarials territorials -com la COELL- dins de la patronal empresarial catalana.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00