Sociedad

453 alumnes menorquins comencen les proves d'accés a la Universitat

Respecte als alumnes amb necessitats específiques de suport hauran de fer les proves a la UIB, Inca, Manacor, Ciutadella, Maó, Eivissa-Sa Coma o Formentera, atès que són els únics punts d'examen que reuneixen les condicions adequades per poder-los donar suport específic que requereixen, i l'assignació s'ha realitzat amb l'elecció del punt més proper al vostre centre

UJA

Maó

Un total de 4.773 alumnes de Balears s'han matriculat a la prova de batxillerat per a l'accés a la Universitat (PBAU), que comença aquest dimarts, i seguirà dimecres i dijous a les Illes.

Segons ha informat la Universitat de les Illes Balears (UIB) en un comunicat, per illes, 3.777 estudiants, el 79,1% dels alumnes, correspon a Mallorca. A més, a Menorca se n'han matriculat 453; mentre que ho han fet 534 a Eivissa i nou a Formentera.

A diferència dels anys anteriors, i un cop recuperada la normalitat després de la pandèmia, els punts d'examen s'han reduït, tot i que s'han mantingut les adaptacions que es van fer amb motiu de la Covid i que donen més opcions als alumnes.

En concret aquestes adaptacions inclouen que de cada examen s'oferiran dues opcions, entre les quals l'estudiant podrà triar indistintament preguntes d'un model o d'un altre.

Pel que fa a la ubicació dels exàmens, aquests es realitzaran simultàniament a les quatre illes, amb dos punts d'examen a Eivissa i Mallorca, un a Formentera i quatre a Mallorca, a més del campus de la UIB on les proves es repartiran a quatre edificis .

Respecte als alumnes amb necessitats específiques de suport hauran de fer les proves a la UIB, Inca, Manacor, Ciutadella, Maó, Eivissa-Sa Coma o Formentera, atès que són els únics punts d'examen que reuneixen les condicions adequades per poder-los donar suport específic que requereixen, i l'assignació s'ha realitzat amb l'elecció del punt més proper al vostre centre.

El nombre de professors implicats a les proves és al voltant dels 250, i en el desenvolupament de les proves participaran un cap d'expedició per cada punt d'examen fora del campus, com a responsable acadèmic, i un coordinador de punt d'examen per a qüestions logístiques .

En concret, les proves començaran dimarts que ve a les 09.00 hores amb els exàmens d'Història de l'Art i Química, posteriorment, la jornada de demà s'allargarà fins a les 12.45 hores i els exàmens es reprendran a les 15.15 hores a la jornada de tarda, fins a les 18.45 hores. Els darrers exàmens, de Disseny i Història de la Filosofia, seran dijous que ve.

A més, les proves estan estructurades en dos blocs, el daccés, que inclou les matèries troncals comunes i les de cada especialitat de batxillerat; i un bloc d'admissió, de caràcter voluntari amb les assignatures específiques i opcionals relacionades amb els estudis que cada alumne vol cursar.

Finalment, els resultats provisionals estaran disponibles el 14 de juny mitjançant UIBdigital.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00