Última hora

Irán denuncia explosiones en su territorio y activa las defensas aéreas

Sociedad

El sector de la construcció de Menorca garantitza feina als estudiants de FP

Les empreses estan traslladant a l'Associació de Constructors de les Balears les "enormes dificultats" que tenen per trobar perfils amb una formació adequada

Radio Menorca Radio Menorca

Maó

Les constructores de Balears garanteixen la feina als alumnes de Formació Professional davant la manca de mà d'obra i el relleu generacional al sector.

Així ha informat la Fundació Laboral de la Construcció. Alumnes de FP de grau mitjà de Tècnic en Construcció i Tècnic en Obres d'Interior, Decoració i Rehabilitació d'aquesta fundació han participat en una trobada amb les empreses constructores on han cursat les pràctiques.

En total hi han participat 63 alumnes de Mallorca, Eivissa i Menorca i per a l'any que ve s'ofereixen 85 places. Dels 63 alumnes del curs, 22 són dones, ha informat aquesta fundació en un comunicat.

Les empreses estan traslladant a l'Associació de Constructors de les Balears (ACB) les "enormes dificultats" que tenen per trobar perfils amb una formació adequada.

Més de la meitat asseguren que podrien assumir més obres si poguessin augmentar les plantilles i contractar més personal, cosa que afavoriria iniciar més ràpid els encàrrecs.

Per això, assenyala aquesta fundació, és "imprescindible" potenciar la formació i la col·laboració directa amb el Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB).

La fundació adverteix que Espanya té una de les xifres docupació juvenil més altes de la Unió Europea (UE), que és del 28 % en el cas de les Illes Balears, segons dades del primer trimestre daquest any.

Per això són necessàries polítiques que incentivin els joves a treballar en sectors on es demana amb "urgència" mà d'obra, com és el cas de la construcció, sobre el qual encara pesen estereotips negatius, reconeix aquesta fundació.

A més, aquesta fundació demana la promoció de la FP de la construcció "en positiu" i ressalta la seva relació amb la sostenibilitat, la innovació i la digitalització

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00