Sociedad

Menorca baixa de la barrera històrica dels 2.000 aturats

L'illa té ara 1.109 aturats menys que a l'abril de 2022

Cadena SER

Maó

L’atur a Menorca baixa de la barrera psicològica de les 2.000 persones, una xifra que no s’aconseguia des d’abans de la crisi financera de Lehman Brothers, allà cap a l’any 2007.

Exactament són 1.929 les persones que estan inscrites al SOIB ara mateix a la nostra illa. Les xifres presentades aquest dijous pel Ministeri de Treball indiquen que l’atur va baixar un 9,4% durant el darrer mes. L’indicador internanual desvetlla una caiguda del 36,5% respecte l’abril de l’any passat, amb un descens de 1.109 aturats.

Pel conseller balear de treball, Iago Negueruela, aquestes xifres demostren la força amb la que ha començat la temporada turística.

A nivell autonòmic, Balears lidera la caiguda de l'atur i la creació de llocs de treball a tot Espanya al mes d'abril. A les Illes hi ha ara mateix 31.011 persones buscant una ocupació, el que suposa un descens del 26% a l'últim any i un 8'06% el darrer mes. Són les caigudes més importants de tot el país.

Pel que fa a l'afiliació a la Seguretat Social, l'arxipèlag també lidera la creació d'ocupació a tot Espanya amb un rècord d'afiliació un mes d'abril: 552.291 persones donades d'alta. Mai abans no hi havia hagut tanta gent treballant el quart mes de l'any.

Balears tanca la legislatura amb un descens de l'atur del 30'67% amb 13.719 persones menys a l'atur i amb un increment de l'ocupació del 5% amb 28.352 afiliats més que a l'abril del 2019.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
  •  
Ver todos los boletines
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00