Directo

LA SER, EN WHATSAPP Síguenos para estar al día de la actualidad, conocer las noticias más leídas y descubrir historias

Sociedad

Gerard Villalonga, bisbe de Menorca

El nou bisbe ha agraït durant el seu discurs la presència a l'acte de prop de 20 cardenals, arquebisbes i bisbes i 60 preveres, a més de prop de 40 autoritats autonòmiques, insulars i municipals

Gerard Villalonga ha estat ordenat bisbe aquest dissabte

Maó

La Catedral de Menorca ha acollit aquest dissabte l'ordenació episcopal del nou Bisbe de Menorca, Gerard Villalonga, que ha recordat durant la seva al·locució a l'Esperit Sant com a "protagonista d'aquesta celebració i de la vida de l'Església".

"Avui ha estat un dia gran, una magnífica catequesi sobre l'Església. De vegades és més fàcil marcar els límits negatius per assolir més comprensió: l'Església no és una federació de Diòcesi d'un estat descentralitzat, ni les diòcesis són províncies d'un estat unificat; no es regeix pel principi de majories com els nostres parlaments", ha manifestat.

El nou bisbe ha agraït durant el seu discurs la presència a l'acte de prop de 20 cardenals, arquebisbes i bisbes i 60 preveres, a més de prop de 40 autoritats autonòmiques, insulars i municipals. "Llegeixo la presència de les autoritats com una consideració cap als ciutadans catòlics, que amb el seu esforç i participació contribueixen a l'edificació de la ciutat temporal", ha apuntat.

Finalment, Villalonga ha recordat la seva mare, a qui ha definit com “una dona senzilla i veritablement cristiana”. "Em diria ara que recordés els pobres i no m'oblidés dels malalts, que des del Cel m'ajudi a complir-lo", ha conclòs.

Per part seva, el Nunci Apostòlic Bernardito Auza, ha mostrat durant l'Homilia el seu "profund agraïment per la seva entrega durant els anys al servei de l'església de Menorca" a l'antecessor de Vilallonga, Francesc Conesa.

Bernardito Auza ha subratllat que aquesta seu “té una història bella ja que va ser evangelitzada en els primers temps del cristianisme”. "Les excavacions realitzades fins avui ens treuen el cap com a prova a les troballes de les basíliques paleocristianes a l'illa. Les pedres són testimonis del transcurs florent de la Fe catòlica", ha assenyalat.

El Nunci Apostòlic s'ha dirigit també a Vilallonga, a qui ha dit "coneixes perfectament aquesta Diòcesi, una diòcesi insular i petita, com una família, hi has nascut, a la ciutat de Maó i has estat membre d'aquest presbiteri, has estat Vicari General i dues vegades Administrador Diocesà, fins a aquest instant”. "Ara tindré la gràcia de consagrar-te bisbe de l'Església i donar-te possessió de la Seu de Menorca que el Sant Pare et confia", ha afegit.

En aquest punt, ha manifestat que "des d'avui la teva missió és la de manifestar el missatge, la vida i el veritable rostre de Jesucrist als homes, dones, joves, nens a la teva diòcesi, a Espanya i al món".

"El ministeri episcopal que ara comences ho confio a la protecció maternal de la Santíssima Verge. Ella, com a patrona de l'illa de Menorca i la seva Diòcesi, és immensament estimada aquí amb el títol de La nostra Senyora de Monte Toro. Ella és experimentada com a mare amorosa i refugi per a tots els menorquins a les seves angoixes i necessitats", ha remarcat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
  •  
Ver todos los boletines
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00