Sociedad

Els nous expedients per maltractament del 'Centre de la Dona' s'incrementen un 25% durant el darrer any

Un total de 196 dones van demanar ajuda per primera vegada durant 2022

La consellera de Benestar Social, Bàrbara Torrent, i la directora insular d’Atenció Social, Pilar Carrasco.

Maó

196 dones van acudir al Centre Assessor de la Dona per primera vegada durant el passat any 2022. Aquesta dada suposa un increment gairebé del 25% respecte a l’any anterior.

Són dades que s’han donat a conèixer aquest dimarts en la presentació de la memòria anual del Centre Assessor. El nombre d’expedients totals treballats durant l’any passat va ser de 441, contant el casos de dones ja eren usuàries d’aquest servei.

Segons la consellera de Benestar Social, Bàrbara Torrent, aquestes dades demostren que el Centre Assessor juga un paper estratègic en l’atenció de dones víctimes de violència masclista i des d’on es treballa també, més enllà del programa assistencial, en programes de prevenció, tallers educatius i formacions per a professionals.

Pel que fa al total de les 441 dones ateses, la major part d’elles provenien de països no comunitaris, amb 157 expedients. En segon lloc, amb 144 expedients, figuren les dones nascudes a Menorca. Una dada que ha experimentat un canvi de tendència, atès que, fins fa dos anys, els expedients més atesos eren de dones nascudes a l’illa. Les dones nascudes a la resta de l’Estat espanyol representen la tercera categoria més atesa, amb 104 expedients, les nascudes a països comunitaris han estat 25 i les dones ateses nascudes a altres illes, 11.

Pel que fa a l’edat, el grup d’edat més atès al Centre Assessor és el comprès entre els 41 i els 50 anys (138) i entre 31 i 40 anys (137). L’increment més significatiu és dona respecte a les dones de més de 60 anys, que ha passat d’11 dones ateses el 2021 a 34 el 2022.

Per altra banda, el tipus de maltractament més habitual en les dones ateses ha estat el físic i el psicològic, essent 210 les dones ateses que presentaven aquesta tipologia de maltractament. El segon ha estat el psicològic, amb 126 de les dones ateses. Disminueix el maltractament sexual en 35 dones ateses. Cal recordar que el Centre Assessor de la Dona (CAD) és un recurs específic que depèn del Departament de Benestar Social del Consell Insular, i és el servei de referència a l’illa en atenció i assessorament a la dona víctima de la violència masclista.

En còmput general, el Centre Assessor de la Dona ha efectuat, durant el 2022, un total de 2.855 visites, en comparació amb les 2.583 de l’any passat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00