Sociedad

La Torre de Rambla recupera el seu esplendor

Es tracta d'una de les torres de defensa més emblemàtiques, construïda entre 1799 i 1802, durant la tercera dominació britànica de l'illa.

Torre de Rambla

Maó

Un projecte de restauració ha permès aturar el procés de degradació de la torre de Rambla de Maó, construïda entre 1799 i 1802, durant la tercera dominació britànica de l'illa.

L´actuació està finançada amb fons de l´Impost del Turisme Sostenible (ITS) i dirigida per l´arquitecte Miquel Àngel Apesteguía, tot i que Joan Camps ha estat l´arquitecte tècnic i director d´execució de l´obra. L'equip han completat l'arqueòleg Bruno Parés i la restauradora Sílvia Soler.

L'empresa Conrado i Asociados ha dut a terme el projecte, una obra de molt baix impacte ambiental compatible amb la classificació del terreny on s'ubica, ha destacat el Consell de Menorca en un comunicat.

S'han reparat totes les interrupcions al recorregut exterior de la torre provocades per la caiguda d'elements i s'han utilitzat totes les pedres originals despreses que s'han pogut recuperar.

La Torre de Rambla és un bé de titularitat pública i es troba dins del parc natural de l'Albufera des Grau, entre cales de Sa Torreta i Es Tamarells.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00