Hoy por Hoy MenorcaHoy por Hoy Menorca
Sociedad

Celebrem el Dia Mundial de la ràdio amb un programa especial des del Centre Cultural Convent de Sant Diego d'Alaior

Dilluns 13 a partir de les 12'20 hores en directe i amb el tema proposat per la UNESCO; La Pau i la ràdio

L'emissió en directe es farà al Centre Cultural Convent de Sant Diego / Radio

Mahón

Proclamat el 2011 pels Estats Membres de la UNESCO i adoptat per l'Assemblea General de les Nacions Unides el 2012 com a Dia Internacional, el 13 de febrer es va convertir en el Dia Mundial de la Ràdio (DMR). A Ràdio Menorca ens sumem amb la nostra pròpia proposta de programa i amb el suport dels Ajuntaments d'Alaior, Es Migjorn i Es Mercadal.

La ràdio és un mitjà poderós per celebrar la humanitat en tota la diversitat i constitueix una plataforma per al discurs democràtic. En el pla mundial, la ràdio continua sent el mitjà de més consum. Aquesta capacitat única d'arribar a l'audiència més àmplia significa que la ràdio pot donar forma a l'experiència de diversitat d'una societat, erigir-se com un escenari perquè totes les veus s'expressin, estiguin representades i siguin escoltades. Les emissores de ràdio han de servir comunitats diverses, oferint una àmplia varietat de programes, punts de vista i continguts, i reflectir la diversitat d'audiències a les seves organitzacions i operacions.

Per dilluns dia 13 hem preparat un programa en el que rallarem de la pau des del punt de vista de la mediació familiar, de la mediació en el món laboral, de les accions polítiques diàries,... però també amb els nostres col·laboradors habituals.

La ràdio continua sent un dels mitjans de comunicació més fiables i utilitzats al món, segons diferents informes internacionals.

El tema de la 12a edició del Dia Mundial de la Ràdio, que se celebrarà el 13 de febrer de 2023, és "Ràdio i Pau".

La guerra, com a antònim de la pau, significa un conflicte armat entre països o grups dins d'un país, però també es pot traduir en un conflicte de narratives mediàtiques. La narrativa pot augmentar les tensions o mantenir les condicions per a la pau en un context determinat: per exemple, pesar sobre el desenvolupament accidentat o tranquil de les eleccions, el rebuig o la integració dels retornats, l'augment o l'atenuació del fervor nacionalista, etc. En informar el públic en general, les emissores de ràdio modelen l'opinió pública i emmarquen una narrativa que pot influir en les situacions nacionals i internacionals i en els processos de presa de decisions.

En efecte, la ràdio pot alimentar els conflictes, però en realitat la ràdio professional modera els conflictes i/o les tensions, impedint-ne l'escalada o propiciant converses de reconciliació i reconstrucció. En contextos de tensions llunyanes o immediates, els programes pertinents i els informatius independents senten les bases d'una democràcia sostenible i una bona governança, en reunir proves sobre el que està passant, informar els ciutadans sobre això en termes imparcials i basats en fets, explicar què està en joc i mediar en el diàleg entre els diferents grups de la societat.

Luis Soler

Luis Soler

Desde los 14 años está en antena. Lo que empezó como un juego se convirtió en una pasión. Sus estudios...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00